Zencefil ( Zingiber officinalis )

Zencefil neye iyi gelir?

Zencefil bitkisinin özellikleri : 150 santimetreye kadar boylanabilen ve yaprakları mızrak şeklinde sivri ve tarçın kokulu bir bitkidir. Anavatanı Malezya ve Hindistandır. Kullanılan kısımları kök kısımlarıdır. Hem baharat olarak kullanılan hemde sağlık alanında kullanılan dünyanın en önemli bitkilerinden birisidir. En makbül olanı, hindistanda üretilen kalküta zencefilidir.

Faydalı olduğu hastalıklar : Mide ağrı ve bulantılarına karşı çok etkili olan bu bitki ishali kesip bağırsak bozukluklarında faydalıdır. Ayrıca mide gazını alır, soğuk algınlığında hızlı iyileşmeyi sağlar ve vucudun zihin ve beden gücünü arttırır. Tansiyon ve kolestrol düşürücü özelliği vardır. Ses kısıklığına iyi gelir ayrıca cinsel gücü tetikleyip sperm sayısını arttırır.

Ebu Nuaym Tıbbu’n Nebevi isimli eserinde bir Ebu Saide’l Hudri hadisinde Ebu Said’in şöyle söylediğini bildirmektedir. ” Peygamber efendimize (SAV) Rum Kralı bir zencefil küpü hediye etti. Allah’ın resulü, herkese bir parça yedirmiş ve bana da ikram etmiştir”

gingerSoğuk günlerde soğuk algınlığı, nezle grip gibi rahatsızlıklar için hem tedavi edici hemde önleyici en güzel doğal ürünlerdendir. Böbrekleri ve kan dolaşımını uyararak kanın tüm bölgelere ulaşmasını sağlar. Ateş düşürücü ve terletici etki yapar ve ayrıca kabızlığa iyi gelir.

Kullanım Şekli ve Dozu : Çay olarak kullanılır. Bitkisel tozu ya da kök parçaları 1 tatlı kaşığı olarak 1 bardak su içinde kaynama derecesine getirilir ve 10 dk kaynatıldıktan sonra, yemeklerden önce içilir.

Zencefilin Yan etkileri : Bilinen herhangi bir zararı veya yan etkisi yoktur. Ayrıntılı bilgi için diğer makalemizi okumak için tıklayınız

ZENCEFİLİN FAYDALARI

ZENCEFİL 150x150 ZENCEFİLİN FAYDALARI

Zencefilin Faydaları

Zencefil Neye iyi gelir?

Zencefilin Yararları nelerdir?, Araba Tutmasına Bitkisel Çözüm, Araba Tutmasına Ne İyi Gelir?

Anavatanı Hindistan ve Malezya olam Zencefil, özellikle kış aylarında evlerimizden eksik etmediğimiz bir bitki oldu çıktı. Zencefil, Kur’an’da (İnsan Suresi, 17. Ayet) adı geçen tek baharattır. Sayısız faydası bulunan zencefil ile ilgili pek çok makale yazıldı çizildi.. Zencefilin faydaları hakkında bir kez de biz sizi bilgilendirmek istedik.
Araba Tutmasına Bitkisel Çözüm,Araba Tutmasına Ne İyi Gelir
* Zencefilin çok fazla bilinmeyen faydasından başlayalım..   Zencefil, mide bulantısı ve kusmalara karşı çok iyi bir ilaçtır. Yolculuğa çıkmadan yarım saat önce ağza alınan 1 gram zencefil, araç tutmalarına karşı birebirdir.
Zencefilin Faydaları Nelerdir
*Mide bulantısına iyi gelir.
*Menstrüel krampları önler.
*Kolesterolü düşürmeye yardımcıdır.
*Soğuk algınlığı ve grip için tedavi edici özelliği bulunmaktadır.
*Anti-enflamatuar özelliklere sahiptir ve güçlü doğal bir ağrı kesici özellik göstermektedir.
*Migrende kan damarlarının iltihaplanmasına ve ağrıya sebep olan ‘prostaglandinler’ i durdurarak rahatlama sağlayabilmektedir.
*  İştah açar.
* Yatıştırıcı ve gaz söktürücüdür.
* Vücudu terletir.
* İltihap önleyici etkisi ile özellikle eklem iltihaplarına karşı oldukça faydalıdır.
* Soğuk algınlığına iyi gelen zencefil, balgam söktürür ve iyileşmeyi hızlandırır.
* Mikrop öldürücüdür.
* Bağışıklık sistemini güçlendirir.
* Kansere karşı koruyucudur.
*Damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olmasının yanı sıra kan damarlarını genişleterek romatizma ağrılarının hafiflemesine de yardımcı olur.
* Bağırsak bozukluklarını giderir.
* İshali keser.
* Cinsel isteği arttırır.

Zencefil Çayının Faydaları

Zencefil Çayı İçin Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler:

Zencefil, Gelincik, Ihlamur, Maydanoz, Nar suyu, Şeker

Hazırlanış Şekli:

* Üç tutam zencefil, birer tutam gelincik ve ıhlamur, yarım tutam maydanoz, bir fincan nar suyu arıtılmış suda on dakika kaynatılır.

Elde edilen demleme şeker ile tat­landırılarak yemeklerden önce bir bardak içilir.

* İştahı açmakta, tükürük ifrazatını fazlalaştırmada ve hafızayı kuvvetlendirmede zencefil çayının etkin yararlan vardır.

* Zencefil çayı, her gün içilirse cinsel gücü tahrik et­mede ve meniyi artırmada da faydası görülür.

Doğal Antibiyotik Listesi

Şifalı bitkilerden oluşan doğal antibiyotikler listesi :

Grip ve soğuk algınlığı rahatsızlıklarının sıklıkla ortaya çıktığı mevsimlerde ilaç ve antibiyotik almak yerine, tabiatın size sunduğu mucizelerden yararlanabilirsiniz.
Bazı bitkiler içerikdikleri hammaddeler itibari ile halk arasında doğal antibiyotikler olarak anılırlar.
Bu şifalı bitkiler vücudun direncini arttırarak ve dolayısıyla savunma mekanizmasını kuvvetlendirerek hastalıklara karşı vücudumuzda bir kalkan işlevi oluştururlar.

Sarımsak: Sarımsak doğal antibiyotikler listesinin en başında gelir. Yüzyıllardır ilaç olarak kullanılmaktadır. Sarımsağın içinde A,B,C vitaminlerini bulunur.
Sarımsağın içerdiği ettiği yağ olan ‘Oleum allicine’, 1944 senesinde J. Cavallit ve J. Bailey adlı iki bilimadamı tarafından keşfedilmiştir. Bu yağın 1 miligramı, 15 OE penisilinin aktivitesine eşit değerdedir.  Salgın hastalıklara karşı sarımsak bir koruma oluşturur. Enfeksiyonlara karşı vücudu savunur.

Soğan:Soğan da vücudun direncini arttırarak savunma mekanizmasını güçlendirir ve enfeksiyonlara karşı savunur. Soğuk algınlığı ve grip gibi bağışıklık sistemini zayıflatan hastalıklara iyi gelir.

Adaçayı: Adaçayının grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklarda koruyucu etkisi bilinen bir gerçektir. Adaçayı vücudu zinde tutar, güçlendirir. Bademcik iltihabı, öksürük sempomlarına iyi gelir. Fakat sürekli ve fazla kullanımından kaçınılmalıdır. Hamilelerin kullanmasında sakıncalalar olduğu söylenmektedir. (düşük yapma tehlikesi nedeniyle).

Zencefil:Basit gribal enfeksiyonlardan kanser tedavilerine kadar pek çok alanlarda kullanılan zencefil de doğal bir antibiyotik olarak kabul edilmektedir. Öksürüğe iyi gelir, balgam söktürür.

Ekinezya: Ekinezya çayı tam bir kış çayıdır. Soğuk havalarda içilen ekinezya çayı soğuk algınlığı ve grip gibi hatalıklara iyi gelir.

Kekik ve Nane : Hem tazesi hem kurusu baharat olarak kullanılan kekik ve nane de tabii ecza dolaplarının vazgeçilmezlerindendir. Soğuk algınlığı gibi hastalıklarda içinlen kekik çayı ya da nane-limon ikilisi soğuk algınlığına birebirdir (Nane ve kekiğin faydaları). Ancak kullanılırken doğru kullanılmalıdır. Kekik kaynatılmaz, sıcak su kekiğin üzerine dökülür ve 5-10 dk bekletildikten sonra içilir. Önemli not: Kekik hamilelikte kullanılmamalıdır.

Arananlar:

  • antibiyotikler mail

Zencefil Tozu

Zencefil tozu neye iyi gelir, faydaları nelerdir?

Yararlı bir bitki olan zencefil bitkisi ülkemizde yetişmeyen şifalı bitkilerdendir.

Dış görüntüsü yer elması gibi olan, ince yaprakları olan, çiçekleri sarı kırmızı renkte açan ve 1 yaklaşık metreye kadar uzayabilen, kökleri toprağın 15-20 cm aşağısında olan zencefilin kök yumruları baharat ve ilaç imalatında kullanılır.

Zencefil bitkisi nerede yetişir ?

Bu şifalı bitki; Çin, Endonezya, Hindistan, Japonya, Vietnam gibi tropik veya yarı tropik iklimde yetişir. Ancak Türkiye’de yetişmez. Bu nedenle zencefil tozu yurtdışından ithal edilen şifalı tozlardandır.

Zencefil tozunun yararları nedir ? Zencefil bitkisinin dövülerek toz haline getirilmesi ile üretilen zencefil tozu şu hastlalık ve rahatsızlıklarda faydalıdır: 

  • Adet ağrısı
  • Alerjik reaksiyonla
  • Bağışıklık sistemine iyi gelir
  • Baş dönmesi
  • Boğaz ağrısı
  • Cinsel gücü arttırma
  • Damar tıkanıklığı önleme
  • Deniz tutması
  • Gaz azaltıcı
  • Hazımsızlık
  • Hafızayı kuvvetlendirme
  • İltihap
  • Kan dolaşımı güçlendirme
  • Kan şekeri düşürme
  • Kas ağrılarını hafifletme
  • Kronik ağrı
  • Mide bulantısı
  • Romatizma ağrıları
  • Sindirimi hızlandırma
  • Grip, Soğuk algınlığı semptomlarını hafifletme
  • Öksürük ve Solunum yollarını açma
  • Terlemeyi arttırarak ateş düşürme.

Dikkat! bu makaleden sonra zencefil bitkisinin zararları yazısını da okumanızda yarar bulunmaktadır. Zira zencefil tozunun da bazı zararları ve aşırı kullanımı sebebiyle olumsuz yan etkileri bulunması doğaldır.

Arananlar:

  • Toltrazuril tozu hammadde ilaç listesi mail