ZENCEFİLİN FAYDALARI

ZENCEFİL 150x150 ZENCEFİLİN FAYDALARI

Zencefilin Faydaları

Zencefil Neye iyi gelir?

Zencefilin Yararları nelerdir?, Araba Tutmasına Bitkisel Çözüm, Araba Tutmasına Ne İyi Gelir?

Anavatanı Hindistan ve Malezya olam Zencefil, özellikle kış aylarında evlerimizden eksik etmediğimiz bir bitki oldu çıktı. Zencefil, Kur’an’da (İnsan Suresi, 17. Ayet) adı geçen tek baharattır. Sayısız faydası bulunan zencefil ile ilgili pek çok makale yazıldı çizildi.. Zencefilin faydaları hakkında bir kez de biz sizi bilgilendirmek istedik.
Araba Tutmasına Bitkisel Çözüm,Araba Tutmasına Ne İyi Gelir
* Zencefilin çok fazla bilinmeyen faydasından başlayalım..   Zencefil, mide bulantısı ve kusmalara karşı çok iyi bir ilaçtır. Yolculuğa çıkmadan yarım saat önce ağza alınan 1 gram zencefil, araç tutmalarına karşı birebirdir.
Zencefilin Faydaları Nelerdir
*Mide bulantısına iyi gelir.
*Menstrüel krampları önler.
*Kolesterolü düşürmeye yardımcıdır.
*Soğuk algınlığı ve grip için tedavi edici özelliği bulunmaktadır.
*Anti-enflamatuar özelliklere sahiptir ve güçlü doğal bir ağrı kesici özellik göstermektedir.
*Migrende kan damarlarının iltihaplanmasına ve ağrıya sebep olan ‘prostaglandinler’ i durdurarak rahatlama sağlayabilmektedir.
*  İştah açar.
* Yatıştırıcı ve gaz söktürücüdür.
* Vücudu terletir.
* İltihap önleyici etkisi ile özellikle eklem iltihaplarına karşı oldukça faydalıdır.
* Soğuk algınlığına iyi gelen zencefil, balgam söktürür ve iyileşmeyi hızlandırır.
* Mikrop öldürücüdür.
* Bağışıklık sistemini güçlendirir.
* Kansere karşı koruyucudur.
*Damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olmasının yanı sıra kan damarlarını genişleterek romatizma ağrılarının hafiflemesine de yardımcı olur.
* Bağırsak bozukluklarını giderir.
* İshali keser.
* Cinsel isteği arttırır.

ZENCEFİLİN ZARARLARI NELERDİR ?

Zencefilin Zararları ve Kullanım Şekli

Zencefilin Zararları ve Kullanım Şekli

Zencefilin Zararları Nelerdir ?

Zencefilin Yan Etkileri, Zencefilin Zararı Varmı, Zencefilin Kullanımı, Zencefilin Kullanım Şekli, Zencefil Nasıl Kullanılır
Pek çok araştırma, zencefilin sağlık açısından son derece faydalı olduğunu gösterse de zencefilin zararları da küçümsenemeyecek miktardadır. Sayısız hastalığa şifa dağıtan ve modern tıp tarafından da kullanımı desteklenen zencefilin zararı var mı diye soran okurlarımıza cevabımız evet zencefilin zararları da mevcut olacaktır.

Zencefilin Yan Etkileri, Zencefilin Zararları Nelerdir, Zencefilin Zararı Varmı
Zencefil bitkisi, önerilen miktarlarda kullanıldığı sürece herhangi bir zarar vermez. Fakat uzmanlar tarafından fazla alınması sakıncalı olabilmektedir. Zencefilin  yan etkileri aşağıda verilmiştir.
* Zencefil yakıcı ve keskin kokusu nedeni ile yüksek ölçekte alınması mide ekşimesi ve tahrişlerine neden olabilmektedir.
* Yine, aşırı dozda kullanımı çeşitli ilaçlarla etkileşimlere sebep olur. Özellikle kan sulandırıcılar veya pıhtılaşma önleyicilerle kullanılırken dikkatli olunması gerekir. Zencefilin kan sulandırıcı etkisi göz önünde bulundurulmalıdır.
* Doz aşımı, kalpte  ritim bozuklukları (aritmi), ciltte deri döküntüsü ve bunlara ek olarak, depresif etki de yapabilmektedir.
* Zencefil safra salgısının artmasına neden olur. Bu nedenle safra sorunları olan kişiler kullanmadan önce, mutlaka doktor tavsiyesi almalıdırlar.
* Cerrahi operasyon öncesi kan sulandırma özelliğinden dolayı zencefil kullanımı durdurulmalıdır. Doktorlar cerrahiden 3-4 gün önce zencefil kullanımının kesilmesini önermektedirler. Fakat operasyon sonrası bulantıları önlediğinden dolayı zencefil kullanılması doktorunuzun inisiyatifindedir.
* Zencefil adeta bir iksir gibi olan bir alternetif şifalı bitkidir. Bu bitkiden son derece faydalanmak istiyorsanız düzenli olarak, önerilen miktarda ve yeteri kadar sürede almaya özen gösteriniz. Şifalı olmasını temenni ediyoruz.
Zencefilin Kullanımı,Zencefilin Kullanım Şekli,Zencefil Nasıl Kullanılır
Zencefil aşırı dozda alınmamalıdır. Günlük 4 gramın üstünde alınması tavsiye edilmemektedir. Özellikle çocuklarda kullanılacaksa yetişkinler için tedarik edilen miktarın üçte biri kadar kullanılmasına özen gösterilmelidir. İki yaşından küçüklerin kullanması önerilmemektedir.
Hamile ve emzikli kadınlarda kullanılırken doktor yönergesi doğrultusunda alınmalıdır. Gebelikte kullanım özellikle ilk iki ayından sonra olmalı ve günde dört kez 250 mg’ dan fazla olmaması esas kuraldır.
Kullanılmak üzere hazırlanan zencefil aynı anda değil de, günün değişik saatlerine dağıtılarak kullanılmalıdır.
Zencefilin Yan Etkileri, Zencefilin Zararları Nelerdir, Zencefilin Zararı Varmı, Zencefilin Kullanımı, Zencefilin Kullanım Şekli, Zencefil Nasıl Kullanılır

Arananlar:

  • zencefilin zararları
  • zencefil zararı varmı
  • ZENCEFİL ZARARLARI

Taze zencefilin faydaları

Zencefilin faydaları nelerdir
Taze Zencefil neye iyi gelir

Zencefilin,seyahat sırasında gelişen, hamilelik döneminde ve kanser kemoterapisi nedeniyle oluşan mide bulantısı ve kusma şikayetlerinin önlenmesi ve tedavisi amaçlı kullanımı önerilmektedir.

Asya, Hindistan ve Arabistan’da tedavi amaçlı kullanılan aromatik yağ açısından zengin, tropikal bir kök bitkisi olduğunu söyledi. Eski zamanlarda zencefilin eklem iltihabı, kolit ağrıları, ishal ve kalple ilgili hastalıkların tedavisinde kullanıldığını ifade eden Dönmez, şöyle dedi: “Zencefil, uzun yıllardır yemeklerimizi lezzetlendiren önemli bir baharat olarak tüketilmektedir.

Zencefil, soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıkların belirtilerini, baş ağrılarını ve regl dönemi ağrılarını azaltmak için tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır.” Dönmez, taze zencefilin B6 vitamini, C vitamini, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, manganez ve lif açısından yüksek besin değerlerine sahip olduğuna belirterek, şöyle konuştu: “Günümüzde zencefil kökleri, yaygın olarak mide kaynaklı sindirim problemlerinin tedavi edilmesinde kullanılır.

Zencefil, kalp hastalıkları, kanser gibi önemli hastalıklarda da kullanılmaktadır.” Dönmez, 80 denizci üzerinde yapılan araştırmada, zencefil tozu kullanan kişilerin kusma ve soğuk terleme şikayetlerinde azalma olduğunun belirlendiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Piyasada reçeteli veya reçetesiz olarak satılan bulantı azaltıcı ilaçlar, uyuşukluk ve ağız kuruluğu gibi istenmeyen şikayetlere neden olabilir.

Buna karşılık, yolculuk sırasında gelişen mide bulantısı ve kusma şikayetlerinin azaltılması için kök veya toz halde zencefil tüketiminin ilaç tedavisine alternatif olarak kullanılabileceği düşünülmektedir.” Zencefilin 2 yaşın altındaki çocuklara verilmemesi gerektiğini vurgulayan Dönmez, 2 yaşın üstündeki çocuklarda ise baş ağrısı, mide bulantısı ve sindirim sistemi kramplarının tedavi edilmesi için kullanılabileceğini belirtti.

Yetişkinlerde ise zencefil tüketiminin günlük 4 gramı geçmemesi gerektiğini ifade eden Dönmez, zencefilin aşırı dozda tüketilmesi halinde göğüste hafif yanma hissedilebileceğini kaydetti.

Arananlar:

  • taze zencefilin faydaları