Hayıt tohumu bozulur mu?

Arkadaşlar ben yaklaşık 6 ay kadar önce aktardan hayıt tohumu aldım. Pek de düzenli kullanmadım. Poşet içerisinde duruyo yani bazen 1-2 ay kadar ağzını açmadan kapalı durduğu oldu. Bozulmuş mudur? Yenisini alayım mı yoksa bunu kullanmaya devam mı edeyim?

Keten tohumu Kansere yol açıyor diyorlar

keten tohumunun faydaları neler diye kadınlar kulubünde açılan bir konuyu okurken yapılan yorumlarda aşağıdaki gibi bir açıklama vardı ve beni çok düşündürdü çünkü benim annemde göğüs kanseri malum ülkemizde her on kadından sekizinden göğüs kanseri olma ihtimali olunca kullanıp kullanmamak düşündürdü kullanma tereddütte kaldıysan diyenler olabilir evet kullanmaya bilirim ama bilmeden önce çok kullandım ve bilmeden kullandığımız acaba hangi bitkiler böyle kansere yol açabilir yada kanser hücrelerini ilerletebilir çok zor bir durum muallak resmen

alıntı yorum:
"(arkadaşlar lütfen keten tohumunu fazla kullanmayın!! Keten tohumu hücre bölünmesini tetikler. Bu açıdan bakınca yararlı gibi ama ya vücudunuzda -Allah korusun- henüz fark edemediğiniz kanserli hücreler varsa?? Haliyle onların da bölünmesini hızlandıracak, bir tanıdığımız kanserdi keten tohumunu çok kullandığı için kanser olabileceğinden hızlı gelişti onun vücudunda:çok üzgünüm: Keten tohumu elbette yararlı ama lütfen dozunda kullanalım..a.s. ")

Tere Tohumu ( Lepidum sativum )

Tere Tohumu :

Özellikleri : 25-30 cm santim boylanabilen, morumsu ve beyaz çiçekleri olan tere, tek yıllık otsu bir bitkidir. Turpgiller familyasındandır ve yabani türleri olduğu gibi, kültürü de yapılmaktadır. Su teresi denilen bir türü çok yıllık olup, kendisine  has koku ve aroması ile su kenarlarında yetişir.

Önerilen Hastalıklar : Böbrek ve idrar yollarını temizler, hazmı kolaylaştırır, iştah açar. Grip ve soğuk algınlığında hastalığın kolay atlatılmasını sağlar. Vücut direncini arttır. Kanı temizler, kandaki şekeri düşürür, sinirleri yatıştırır ve iştah açıcı olarak kullanılır.  Tere Tohumu cinsel istekleri kamçılar.

Yan Etkiler : Bilinen herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır.

su teresi-Lepidum sativum

su teresi-Lepidum sativum

Rezene Tohumu

REZENE TOHUMU – FOENİCULUM VULGARE

Diğer İsimleri: Tatlı Anason-Raziyane- Arapsaçı

Kullanılan Kısımları : Kökü- tohumu

Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı: Midevi, gaz çıkarıcı, mide şişkinliğinde, hazmı kolaylaştırıcı, öksürük kesici, yatıştırıcı, süt artırıcı, balgam söktürücü, iştah açıcı, süt çocuklarında gaz teşekkülünü ve kusmalarını önleyici ve karın ağrılarını giderici, göğüs hastalıklarında, soğuk algınlığında, üşütmeden meydana gelen mesane ve böbrek ağrılarında, böbrek ve mesane tıkanıklıklarını açıcı, nefes darlığı ve bronşitte, kalp çarpıntısına, romatizma ve üremiye iyi gelir, boğmaca ve dalak hastalıklarında, dolaşımı uyarıcı, kansızlığı giderir, bronşları boşaltır, adet söktürücü ve kolaylaştırıcı, anti enfilamatuar etkilidir, spazm çözücü, idrar söktürücü, güçlendirici bağırsak kurtlarını düşürücü, aşırı şişmanlıkta, cinsel güçsüzlükte, kadınlardaki cinsel soğuklukta (frijidite), yorgunlukta faydalıdır, uykusuzlukta gece yatarken içilir. Rezene toplar damarları büzer ve böylece varis, filebit ve basurda faydalı olur, basurun kanama ve ağrısını keser.

Mart ayının başından temmuza kadar hergün 15 gr çekilmiş rezene tohumu yutulursa o sene hastalanılmaz.

Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 4-6 gr tohum konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.veya tohumlar toz haline getirilir, günde birkaç defa 0.5-1 gr içilir. Süt çocuklarına haşlamadan günde 1 bardak tatlandırılarak azar azar verilir büyüklere verilirken tatlandırılmaz.

Rezene şurubu yapılıp içilirse tıkanık damarları açar.

Ses kısıklığında 1 bardak kaynar süte 5 gr tohum konur, 10 dk bekletilir, balla tatlandırılıp içilir.

Balla macun yapılıp yenilirse göze faydalı olur.

Kansızlık, yorgunluk kadınlarda cinsi soğukluk erkeklerde güçsüzlük hallerinde, 150 gr tohum 2 İt keskin sirkede, 3 hafta bekletilir, hergün çalkalanır, süzülür, günde 2 bardak içilir.

Müshil ve müleyyin olarak 5 gr ezilmiş rezene (toz halinde değil) 10 gr sinameki ufalanır 80 gr kaynar suda 10 dk bekletilir, süzülür, bu suya, 10 gr kudret helvası 10 gr potasyum sodyum tartarak ilave edilip eritilir, süzülür, süzülen bu su üzerine su ilavesi ile 100 gr’a tamamlanır, yarım bardak suya, bu mayiden 10 gr konulup içilir.

Bağırsakları çalıştırmak için 15 gr rezene, 15 gr biberiye, 15 gr sinameki, 15 gr ardıç tohumu 1 kilo suda 20 dk kaynatılır, sabahları aç karna 1 bardak içilir.

Mide gazında, 1 bardak kaynar suya, 4-6 gr tohum konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak yemeklerden evvel veya sonra içilir.

KÖK:

İshal kesici ve idrar söktürücü olarak 5-6 gr kök 1 bardak suda 10-15 dk kaynatılır, 5 dk bekletilir, günde 2-3 bardak sıcak olarak içilir.

Aşırı şişmanlıkta 6 gr kıyılmış kök 1 bardak kaynar suda 20 dk bekletilir, günde 3 bardak içilir. Zayıflatıcı olarak; 200 gr rezene veya 200 gr kimyon 200 gr melek otu kökü, 200 gr hayıt tohumu toz haline getirilir, karıştırılır, günde 1 kaşık içilir.

TAZE YAPRAKLARI:

Taze yapraklar yenilirse yan ağrılarına, göze, dalağa faydalıdır, ciğer ve dalağın tıkanık damarlarını açar.

Astım ve bronşitte; sığır kuyruğu, hatmi çiçeği, kekik, ebegümeci, sinir otu, civanperçemi, ayrık kökü, ısırgan otu, maydonoz, kedi nanesi, lavanta çiçeği, kedi otu kökü, nane, deve tabanı yaprağı ve çiçeği, adaçayı, raziyane, kafuru otu, melek otu kökü, nergiz çiçeği, saparna kökü, süsen kökü; bu otlardan eşit miktarda alınır, karıştırılır, bu karışımdan 2 su bardağı dolusu 6 litre suda 5 litre su kalıncaya kadar kaynatılır, süzülüp bir kaba doldurulur. Dolapta muhafaza edilir, günde iki defa sabah aç karna gece yatarken birer su bardağı içilir. Pekmezle tatlandırılabilir (denenmiştir). Kesin faydalıdır.

Haricen Kullanılışı: Ağız, boğaz enfeksiyonlarına bağlı mukoza rahatsızlıklırında gargara şeklinde kullanılır. Göz yorgunluğu ve tahriş olmuş gözlerde 10 gr tohum 1 bardak kaynar suda 10 dk bekletilir, süzülür, gözlere 15 dk banyo-kompres yapılır veya aynı faydayı temin için haşlanan suyundan buruna çekilir.

İltihaplı yaralarda bitki toz haline getirilir, suda kaynatılır, yaralar yıkanır. Rezene yaprakları yara iyi edici olarak yaralara konulur.

TAZE KÖK:

Göz zafiyetinde taze kökünün kabuğu temizlenir suyu çıkarılır göze damlatılır.

Taze yapraklarının sıkılması ile elde edilen su göze damlatılırsa gözü keskinleştirir. Veya taze yapraklar haşlanır suyu ile göze pansuman yapılır veya buruna çekmek sureti ilede istifade edilebilir.

Rezene Çayı İçin Gereken Şifalı Bitkiler:

Rezene, Gelincik, Civan perçemi, Kayısı yaprağı, Şeker

Hazırlanış Şekli:

* Rezene tohumu ve köklerinden iki tutam dövülerek ezilir. Bir tutam gelincik, yarımşar tutam civan perçemi ve kurutulmuş kayısı yaprağı suda kaynatılır. Hazırlanan şifalı çay şekerle tatlandırılarak yemeklerden sonra bir bardak içilir.

* Soğuktan ileri gelen mesane ve böbrek ağrılarında, mide ve bağırsaklardaki gazlan dışarı atmada rezene çayının etkin yararları vardır.

* Rezene çayı, aynı zamanda damar sertliği ve mesane taşlarının eritilmesinde de yarar sağlar.

Keten Tohumu ( Linum Usitatissimum )

Özellikleri : Mavi otsu ve ince gövdeli bir bitki olan Keten tohumu, 50-60 santimetre yükseklikte ve bir yıllık bir bitkidir. Tohumları ve tohumlarından elde edilen yağları kullanılır. Avrupa ve Kanada’ da Mısır, Hindistan’da lifleri tohumları ve yağ elde edilmek için kültürü yapılmaktadır.

Önerilen Hastalıklar : Müshil etkisi olan bir bitkidir. Gastrit ve sindirim sistemi tahrişlerinde tedaviye yardımcı olur. Bronşit, kronik öksürük ve ağrılı cild ihtihablarında kullanılır. İdrar arttırır.

Kullanım Şekli ve Dozu : 1 çorba kaşığı keten tohumu, 3 bardak suda, 10 dakika kaynatılır, bekletilip süzülür. Bu çayın buharı da teneffüs edilir.

Yan etkileri : Fazla kullanılması sakıncalıdır.

Keten tohumu