Yeşil Kahve

Yeşil kahve neye iyi gelir?

Son zamanda özellikle zayıflamak için sık tüketilen içeceklerden yeşil kahve nedir, evde nasıl hazırlanır,  faydaları ve zararları nelerdir?

Yeşil kahve bilinen kahvenin kavrulmamış durumdaki halidir. Yeşil kahve, kök boyasıgillerden coffea cinsi 5 metrelik bir ağacın meyvesidir. Diğer kahveler gibi kavurma işlemi yapılmadığı için etken maddelerinin hiç birisini yitirmemiştir. Brezilyadan getirilen yeşil kahve günümüzde zayıflamaya çalışanların doğal bir zayıflatıcı özelliği içindeki klorojenik asitten kaynaklanmaktadır. En sorunlu bölgeler için bile oldukça tesirli bir bitkidir.

yesil_kahvenin_faydalari_zararlariYeşil Kahvenin Yararları

  • İçeriğindeki  kafein ve klorojenik asit sayesinde yağ yakmaya ve kilo kaybına iyi gelir.
  • Metabolizmayı hızlandırır ve vücudun kalori harcama hacmini artırır. (uygun bir diyet ve egzersiz programı ile birlikte tüketilmesi önerilmektedir.)
  • Bazal metabolizmayı hızlandırarak kalori yakılmasına neden olur.
  • Yapılan 12 hafta süreli bir araştırma neticesinde yeşil kahve içenlerin belli oranda kilo verdikleri gözlemlenirken, şeker hastalığı üzerinde de çok olumlu etkileri ortaya çıkmıştır. Kan şekeri seviyesini kontrol etmesi sebebiyle yeşil kahve tüketmek şeker hastalığının engellenebilmesi açısından da oldukça yararlı.
  • Yeşil kahvenin faydalarından bir diğeri ise enerji vermek, yorgunluk, halsizlik gibi problemlere büyük ölçüde iyi gelmesi.
  • Yüksek tansiyon hastalığı olan hastalar üzerinde olumlu etkileri bulunur.
  • Medikal ilaçlarda bulunan kimyasal maddeler içermediğinden metabolizmayı bozmaz ve zarar vermez.
  • Yeşil kahvenin tadı ise oldukça hoştur .

Yeşil Kahvenin Zararı var mı?

Zayıflamak amacı ile kullanılan yeşil kahve de tıpkı diğer kahve çeşitleri gibi çok tüketildiğinde vücutta su tutulmasına sebep olur.  Bu nedenle yeşil kahve içilen zamanlarda günde en az 2-2,5 litre su içilmesi tavsiye edilmektedir.

Evde Yeşil Kahve Nasıl Hazırlanır ?yesil_kahve_ile_zayiflama

Hazırlanması çok kolay olup, 1 yemek kaşığı yeşil kahve cezveye konulur. Üstüne 180 ml sıcak su üzerine eklenir ve 4 dakika kadar demlenmeye bırakılır. Sıcak olarak içilir. Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa tüketilebilir.

Yeşil Kahve Zayıflatır mı ?

Yeşil kahvenin metabolizma üzerindeki etkilerini tespit etmek için pek çok deney ve araştırma yapılmış olup, yapılan deneylerde yeşil kahve içenlerin belirgin miktarlarda kilo verdiği ve metabolizmalarının daha da hızlanarak daha çok kalori harcadıkları görülmüştür. Üstelik Yeşil kahveyi bir diyet programı ve egzersiz eşliğinde içenlerin çok daha hızlı kilo verdikleri bilimsel olarak ispatlanmıştır.

MENENGİÇ KAHVESİ

Türkiye’nin batı, güney ve güneydoğu kesimlerinde daha çok dağlık ve kırsal alanlarda doğal olarak yetişen menengiç meyvesi, yani yabani fıstıktan elde edilen kahvedir. Menengiç Kahvesi Kafein içermediği için de, son derece sağlıklı bir içecektir. Yabani Fıstık, çedene, bıttım gibi isimlerle de anılır.

Menengiç Kahvesi Faydaları

Menengiç Kahvesi Faydaları

* Menengiç kahvesinin bileşiminde E ve B vitaminleri ile sodyum, potasyum, fosfor, kalsiyum, demir, magnezyum, çinko, bakır, mangan, selenyum, kadminyum gibi önemli mineral ve elementler bulunmaktadır. Aynı zamanda protein, yağ, besinsel lif, doymamış yağ asitleri ve mineral maddeler açısından da son derece faydalıdır.
* Egzama için çok faydalıdır.
* İshali keser ve ishalden kaynaklı mineral kaybını tolore eder.
* Nefes darlığı, solunum yolları hastalıkları ve Astım hastalığı için son derece faydalıdır.
* Kronik mide rahatsızlıklarına ve Mide ağrılarına iyi gelir.
* Ses teli rahatsızlıklarına faydalıdır.
* Hazım problemleri gibi pek çok hastalığın tedavisinde etkin olarak kullanılır.
* Kansere ve yaşlanmaya karşı koruyucudur.
* Akciğer iltihaplarını temizler.
* Menengiçin septik özelliği vardır. Nefes darlığına, bronşite, balgama, öksürüğe karşı faydalıdır.
* Yaraların iyileşmesini hızlandırır.
* Ayak terlemelerini keser.
* Ağız kokusunu giderir.
* Saçların daha canlı ve gür olmasını sağlar.
* İdrar söktürür ve böbrek kumların dökülmesini sağlar.
* Böbrek ve safra kesesi taşlarını düşürür.
* İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler.
* Vücudun her alanındaki kan akışını hızlandırır.
* Kalbi kuvvetlendirir.
* Beden ve zihni kuvvetlendirir.
* B,C,E vitaminleri bakamından zengindir.
* Ağız salyasının kesilmesini sağlar.
* Dalak için yararlıdır.
Menengiç Kahvesi Nasıl Yapılır ?
Menengiç kahvesi, hasadın ardından yıkanıp, güneşte kurumaya bırakılan meyvelerin, koyu kahverengiye dönene kadar kavrulup, macun kıvamına gelince ezilerek yapılır.  Menengiç kahvesi, Türk kahvesi gibi yapılır. Kısık ateşte karıştırılmadan, kendi haline pişirilir. Türk kahvesindeki gibi, süt yerine su da kullanılabilir. Türk kahvesinden daha yumuşak bir tada sahiptir.

Kahve, Kakao, Kakule

KAHVE – COFFEAARABİCA

Uyku giderici, baş ağrılarını azaltıcı, kalbi kuvvetlendirici, hazmettirici, alkoloid zehirlenmelerinde panzehir olarak kullanılır. Kahve yorulan beyni dinlendirir. Vücuda kuvvet ve çeviklik verir, kan dolaşımını kolaylaştırır, yarım baş ağrılarında (migren) ve diğer sinirsel ağrılarda faydalı olur.

Kahve, kan ve balgamdan olan rutubeti giderir. Zihni açar, fikri kuvvetlendirir, nezlede ve rutubetten olan öksürükte faydalıdır, idrarı söktürür, idrarda albümün çıkması halinde şifa verici olarak kullanılır.

Sinirleri uyarır, terlemeyi azaltır, astıma, boğmacaya iyi gelir. Ramazanda sahurda içilen 1 fincan kahve gündüzün susamayı önler.

Fazla miktarda içilen kahve kalp çarpıntısı, baş ağrısı, uykusuzluk yapar.

Basuru, yüksek tansiyonunu ve safrası olanlar kahveyi az içmelidir.

KAKAO – THE OBROMA CACAO

Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı: İdrarı söktürür, vücutdaki zehirli maddeleri dışarı atar, böbrek iltihabını giderir, böbrek hastalıklarında faydalıdır. Besleyici, uyarıcı, iştah açıcı ve kuvvet vericidir.

Haricen Kullanılışı: Kakao yağı basur memelerini, kadınların göğüslerindeki yara ve çatlakları yumuşatmak için kullanılır, bu maksatlar için yağ hafifçe ısıtılır, sıvı haline getirilir ve pamukla hastalıklı kısımlara sürülür.

KAKULE – ELETTERİACARDOMOMUM

Diğer İsimleri: Hil

Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı: İştah açıcı, midevi, gaz söktürücü, ciğere ve mideye kuvvet verir, göğüs, boğaz ve midede olan iltihabları giderir, ferahlık verici, vücudu rahatlatıcı, ağıza tatverir, ağız kokusunu giderir, gastritte faydalıdır, kısırlıkta kullanılır.

Kullanılışı: 1 bardak suya, 4-10 gr tohum konur, 10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir.

Kakule tohumlan toz haline getirilir, günde birkaç defa 0,3-0,5 gr içilir.

Toz halinde kahve ile karıştırılıp içilir.

Kaynatılarak nar suyu ile içilirse bulantı ve kusmayı keser.

Uykusuzlukta yatmadan 1 saat evvel 5 adet kakule tohumu yenir, üzerine 1 bardak süt içilir. Cinde her derde deva diye kullanılan bir bitkidir.