ASMA


Asmagiller familyasından tırmanıcı, uzun ömürlü, ağaçsı bir bitkidir. Mayıs-Haziran ayları arasında çiçek açar. Gövdesi üzerindeki kabuklar zamanla esmerleşip şeritler halinde dökülür. Çiçekleri küçük, yeşilimsi renktedir. Yapraklarının taban kısmı kalp şeklindedir. Kenarları dişli ve ucu sivridir. Üst yüzleri tüysüz, alt yüzleri ise tüylüdür. Meyvelerine üzüm denir. Kuru veya yaş olarak yenir.

Faydaları: Yaprakları ile yapılan ilaçlar kanamayı durdurur. Vücuda kuvvet verir. Sarılığı keser. İshali durdurur.

ASMA YAPRAĞININ FAYDALARI

Asma Yaprağının Faydaları
Asma Yaprağının Yararları,Asma Yaprağının Cilde Faydaları,Asma Yaprağı,Asma Yaprağının Faydaları,Asma Yaprağının Özellikleri,Asma Yaprağı ve Alkol,Asma Yaprağı Nasıl Kullanılır,Asma Yaprağı Nasıl Tüketilir,Asma Yaprağı Nasıl Tüketilmeli

Sıklıla zeytinyağlı ve etli yaprak sarması olarak tükettiğimiz asma yaprağı, aslında pek çok derde deva bir bitki. Asma yaprağının özellikleri ile ilgili bilgi verdikten sonra, asma yaprağının faydalarını açıklayalım. Son olarakda asma yaprağı ve alkol için bir kür tarifi verelim.
Asma Yaprağının Faydaları

Asma Yaprağının Faydaları

Asma Yaprağının Özellikleri Tırmanıcı, sert kabuklu bir bitki olan Asmanın binlerce çeşidi vardır. Meyvesi olan üzüm, besleyici değeri yüksek bir besindir. Ayrıca asma yaprağı da oldukça besleyicidir. Çubuğu ve yaprakları şifa vericidir. Hemen her yerde yetişir ve çeşit sayısı üç bini geçmektedir. Ülkemizde en çok Ege bölgesinde yetişir. Üzüm adı ve rilen meyvesi, yaş veya kuru olarak yenir.Çiçekleri yeşilimsi ve küçüktür. Karmaşık yapılı, kahverengi gövdesi olan yarı odunsu bir bitkidir. Parçalı, üzeri tüylerle kaplı yaprakları vardır. Küçük ve yeşil renkli çiçekleri salkım biçiminde olur. Sarı, yeşil, siyah meyveleri vardır. Güneşi çok seven, yağış alan yerlerde iyi gelişen bir bitkidir. Her türlü toprak koşuluna dayanıklıdır. Islah amaçlı olarak tohum ile genellikle çelikle üretilir. Asma, bahçe duvarına sardırılabilir ya da çardak oluşturulabilir.
Asma Yaprağı,Asma Yaprağının Faydaları,Asma Yaprağının Yararları,Asma Yaprağının Cilde Faydaları
* Asma Yaprağı, Vücuda kuvvet verir.
* İshali keser.
* Sarılığa karşı faydalıdır.
* Toplardamarları güçlendirici etkiye sahip olan asma yaprakları bacak damarlarındaki şişmelerde, varis ve hemoroitte faydalı olmasının yanında rahim kanamalarını da durdurmaya yardımcı olur.
* Ayrıca, gerek asma yaprağı gerekse kuru üzüm hafızayı kuvvetlendirmekte etkilidir.
Asma Yaprağı Nasıl Kullanılır,Asma Yaprağı Nasıl Tüketilir,Asma Yaprağı Nasıl Tüketilmeli
Asma yaprağı, genellikle yemelerde ve kendisi tek başına dolmalarda kullanılır. Kaynatılarak suyu içilirse, alkolü bırakmaya yardımcı olur. Salamura olarak tüketilir.
Asma Yaprağı ve Alkol,Asma Yaprağı İle Alkolü Bırakmak
10-12 adet taze asma yaprağını 1 Su bardağı kaynar suya koyarak 6-7 Dakika kaynattıktan sonra ılımaya bırakın. Ilıkken süzerek için.(her Gün taze olarak hazırlanmalıdır) Bu uygulamayı haftada 2-3 kez yapın. Bu kür uygulayan kişide Alkole karşı tiksinti oluşturacak ve kişinin alkolü kolay bırakmasına yardımcı olacaktır.Ayrıca bu kür, akciğer kanseri için de çok faydalıdır. .
Asma Yaprağının Yararları,Asma Yaprağının Cilde Faydaları,Asma Yaprağı,Asma Yaprağının Faydaları,Asma Yaprağının Özellikleri,Asma Yaprağı ve Alkol,Asma Yaprağı Nasıl Kullanılır,Asma Yaprağı Nasıl Tüketilir,Asma Yaprağı Nasıl Tüketilmeli

Arananlar:

  • asma yaprağının faydaları