Havuç – Havuç Tohumu

HAVUÇ

Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı: Bağırsak kurtlarını düşürmek için. Özellikle (tenya-şerit) e karşı havuç kaynatılır, suyundan 30 gr sabah aç karna 30 gr diğer bir zamanda içilir.

Bronşitte; 1 kilo suya, 30 gr havuç doğranır, kaynatılır, süzülür, bir miktar şeker konulur, 24 saatte tüketilir.

Cilt güzelliği; 1 kilo suya, 30 gr kurutulmuş havuç konur, 10 dk kaynatılır, günde 3 bardak içilir, 21 gün devam edilir. (Gözün görme gücünü artırmak için; 1 kilo suya, 50 gr kuru havuç doğranır, 15 dk kaynatılır, 10 dk bekletilir, suyundan günde 2 bardak içilir.

İshali kesmek için; birkaç gün havuç yenilmeye devam edilir. Hastalık sonrası hallerde (iyileşme dönemi); bolca havuç yenilir.

Öksürükte; 1 kilo suya, 100 gr havuç doğranır, 10 dk kaynatılır, suyu 1 günde birkaç defada tüketilir.

Mide ağrılarında; havuç yenilirse faydalı olur.

Kireçlenmelerde; havuç, turp rendelenir, beraber yenilir (kireçlenmenin başlıca sebeplerinden biri olan tulum ve kaşar peynirleri yenilmemelidir). Havuç, maydanoz, limon, zeytinyağı salata şeklinde yenirse karaciğer ve kolesterol için çok faydalıdır.

Havuç yemeklerden 30 dk evvel aç karna rendelenmiş havuç yenilirse şeritleri döker yenmeye 1 hafta devam edilmelidir. Havuç üzümle kaynatılır, süzülür, suyu içilirse basura iyi gelir. Turşusu mideyi ve karaciğeri kuvvetlendirir, vereme iyi gelir. Aç karna haşlanmış havuç yenirse sesi açar, yelleri çıkarır, diş etlerini kuvvetlendirir.

Havuç sarımsakla yenirse bacak ağrılarına iyi gelir. Mide ve 12 parmak ülserinde faydalıdır. Balgamı keser, giderir. Havuç kaynatılır, ezilecek kıvama gelince indirilip ezilir. Bu şekilde yenilirse cinsi arzuyu artırır, meniyi çoğaltır, yelleri çıkarır. Havuç ezmesine havlıcan, zencefil, karanfil, tarçın gibi şeyler de ilave edilerek yenilirse şehveti daha çabuk tahrik eder.

Çocukların bağırsak kurtları havuç yedirmek sureti ile düşürülebilir. Aç karna yenilmelidir. Havuç idrarı fazlalaştırır, vücuttaki zehirlerin dışarıya atılmasını sağlar.

Havuç etle yenilirse etin ürik asidini temizler. Şeker hastalarına havuç, yemeleri tavsiye olunur.

Haricen Kullanılışı: Kadınlarda, göğüs sertleşmesinde havuç suyuna batırılmış bez göğüs üzerine sarılır.

Göğüslerin sarkmasını ve pörsümesini önlemek için; çiğ havuç rendelenir, göğüsler üzerine konulur, 20 dk bekletilir, 90°’lik alkol su ile karıştırılır, göğüsler silinir.

Kaşıntılarda; havuç rendelenir, kaşınan yerlere sürülür. Yara (kesik yaraları); havuç haşlanıp sarılır.

Varis ülserinde; havuç yaprağı ezilip sarılır.

Soğuğun sebep olduğu yaralarda; 1 kilo suya, 10 gr havuç yaprağı doğranır, 20 dk aynatılır, su ile sabah-akşam banyo yapılır.

İltihaplı yaralarda; havuç rendelenir, yaranın üzerine sarılır. Güneş yanıklarında taze havuç lapa haline getirilip konulur. Kuru kabuklu deri hastalıklarında, sıracada sıcak havuç lapası tatbik olunur.

Sedefte; 1 fincan havuç suyunda 1 tatlı kaşığı bira mayası eritilir. Akşamları hastalıklı deriye sürülür.

İyi olmayan yaralara; tohumları toz haline getirilip konulur. Yaprağı da aynı şekilde toz haline getirilip konulur.

Hamile kadın havuç tohumunu tütsü yapıp üzerine otursa karındaki ölü çocuğu düşürür.

HAVUÇ TOHUMU – DAUCUS CAROTA

Kullanılan Kısımları : Tohumu, meyvesi

Havuç, A vitamini, B1 ve B2 vitaminleri, nikotilamid asidi, D-E vitaminleri, malik asidi, sitrik asidi, potasyum, kalsiyum, demir, kükürt, bakır, fosfor, klor maddelerini ihtiva eder.

Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı: Karaciğer ve sarılık hastalıklarında faydalıdır. Istiska hastalığına (karında su toplanması) çok iyi gelir, cinsi gücü artırır, aybaşı kanamalarını söktürür, ifrazatını artırır, anne sütünü çoğaltır, romatoid artritte, baldırlarda meydana gelen ağrılajda faydalıdır.

Kalp krizi riskini azaltır, gözleri kuvvetlendirir, kan yapımını artırır, kanı temizler, alyuvarları çoğaltır, pekliği giderir, vücudun güçlenmesini sağlar böbrekleri çalıştırır, vücudun bütün damar ve deliklerini açar, sırt ağrılarına, zatülcempe iyi gelir.

Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 10 gr havuç tohumu konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

Tohum toz haline getirilir, günde 3 defa 1-3 gr içilir.

Romatoid artritte, havuç tohumu, ardıç tohumu, defne tohumu, ısırgan tohumu 50′şer gr toz haline getirilir, yeteri kadar balla macun yapılır, günde 3 defa 1 ceviz büyüklüğünde yenilir (denenmiştir).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.