Elma ve Elma Sirkesi

ELMA ve Elma Sirkesi neye iyi gelir?

Bir ingiliz doktoru “Günde 1 elma yemek insanı doktordan uzak tutar” demiştir.

Elmada A,B1, B2 vitaminleri, nikotilamid asidi, C vitamini, E vitamini, malik asidi, sodyum, potasyum, kalsiyum, demir, bakır, fosfor madenleri vadır.

Kullanıldığı Yerler: Metabolizma rahatsızlıklarını önler, sinirleri teskin eder, kalbi güçlendirir, tansiyonu düşürür, kan şekerini dengeler, kollestrolü düşürür, iştahı keser, bağırsakladaki düzensizliği giderir, yemeklerden evvel veya yatarken kabuğu ile beraber yenilirse, bağırsakları çalıştırır, kabızlığı giderir.

Dolaşım bozukluğuna bağlı rahatsızlıklarda, şişmanlığı giderici, üst solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı öksürükte, gut‘ta, artritte, mafsallardaki birikmiş tuzların dışarı atılmasını sağlayıcı, müzmin romatizmalılarda faydalıdır, sindirim bozukluklarında, kansızlıkta, böbrek ve mesane rahatsızlıklarına karşı fevkalde faydalıdır, safradan meydana gelen susuzluğu giderir, mide ülserinde, safra kesesi ve böbrek taşlarının dökülmesinde taşları döker tekrar oluşmasını önler, karaciğer hastalıklarında suyu içilir,

karaciğeri güçlendirir, ihtiyarlıkta faydalıdır, soyulmadan sıkılarak suyu çıkarılan elmanın suyunu içmek, romatizma, gut, böbrek rahatsızlığı, öksürük, nefes darlığı, bronşit, nezle, soğuk algınlığı ve bütün iltihaplara iyi gelir, üreyi atar, beynin ve sinirlerin çalışmasını sağlar, sürmenaja faydalıdır, gece yatarken yenilirse rahat bir uyku verir, hamile kadınlarda elma doğumu kolaylaştırır ve hamilelikteki bulantıyı keser.

Ruhi rahatsızlıklarda günde 2 bardak elma suyu içilmelidir her gece yatarken kabuğunu oymadan 1 elma yemek inatçı kabızlıkları bile geçirir, beyne açıklık verir.

Elma ülserlilere çok iyi gelir, sinir sistemini ve vücut adalelerini güçlendirir, kolon kanserini önler, vücudun savunma sistemini güçlendirir, elmanın içindeki boron maddesi beyin ve kemikler için faydalıdır.

Bağırsak bozukluklarında (kabızlık veya bir başka sebebe bağlı olarak) elma sıkılır, suyu ısıtılır, günde birkaç defa içilir, 1 kaşık yoğurtla içilirse daha da faydalı olur.

Elma Tozu: Akut kronik ve intanı ishallerde kullanılır.

Balgam söktürmek için elma kabuğu, ıhlamur, keten tohumu (zeğerek) beraberce kaynatılıp içilir.

Elma Çekirdeği: Elma çekirdekleri toz haline getirilip içilirse bağırsak kurtlarını döker.

Haricen Kullanılışı: Elma suyu veya sirkesi ile uçuklara kompres yapıldığında uçukları iyileştirir.

Ham Elma: Olgunlaşmamış ham elmanın suyu sıkılır, bir pamuğa emdirilir, siğillerin üzerine konulursa siğiller 3-5 gün sonra ufaîır ve erir yok olur.

EKŞİ ELMA – MALUS SİLVESTRİS

Diğer İsimleri : Yabani elma (dağlarda yetişen cinsi) Ekşi elma tozu mide bağırsak iltihabına, mide bağırsak nezlelerine iyi gelir, mide, bağırsak gazlarını giderir. Ekşi elma tozu kronik ve intanı ishallerde kullanılır kaynamış ılık su veya çayla içilir.

ELMA SİRKESİ

Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı: Potasyum eksikliğine bağlı yüksek tansiyonda, sindirim zorluklarında, zayıflatıcı olarak, romatizmal ağrılarda, gut ve artritte (eklemlerde ağrı ile birlikte şişlik, kızarıklık, eklem sertliği ve ateşin bulunduğu hastalık).

Güç ve enerji için; elma sirkesi, 3 kaşık, soğan 30 gr, sarımsak 30 gr, bal 600 gr, soğan ve sarımsak ezilir, üzerine sirke ilave edilir, 24 saat bekletilir, bal ateşte eritilir, beraberce karıştırılır, üzeri bezle örtülür, 1 hafta bekletilir, tülbentle süzülür, ağzı kapalı kavanoza doldurulur, 6 saatte 1 tatlı kaşığı yenilir.

Kullanılışı: 2 tatlı kaşığı elma sirkesi, 2 tatlı kaşığı bal, 1 bardak suya, karıştırılıp içilir.

Haricen Kullanılışı: Solunum yolu enfeksiyonlarında gargara şeklinde 30 gr elma sirkesi 40 gr adaçayı beraber çelik cezvede kaynama noktasından sonra 2 dk kaynatılır, 24 saat sonra süzülür, 100 gr bal ilave edilir az bekletilir, yarım bardak suya, 2 tatlı kaşığı konur gargara yapılır.

Yüzde, ağız ve burun çevresinde oluşan çıbanlarda (uçukta) kompres yapmak sureti ile günde 6 defa . güneş yanıklarında pansuman halinde.

Ayrıca elma sirkesinin faydaları konulu başka kaynakta bulunan yazıyı okumakta yarar var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.