Limon Yağı

Limon Yağı neye iyi gelir?

Bol C vitamini içeren ve sağlık açısından sayısız yararı  olan limon özellikle kış mevsiminde, çaya, salataya ya da çeşitli içeceklerin içine konan, grip ve soğuk algınlığı rahatsızlıklarına da iyi gelen bir şifa kaynağıdır. Limonun kendisi de suyu da kabuğu da vitamin deposudur.

Limondan elde edilen ve tabiatın insanlığa hediye ettiği mucize Limon yağının yararları, sağlık ve güzellik başta olmak üzere iki gurup olarak ele alınabilir. Aromatik yağlar olarak geçen ve aromaterapide kullanılan yağlardan olan limon yağı, saça ve cilde sağladığı faydaların yanısıra iyi bir antiseptik olması sebebi ile de şifalı yağlardan bir tanesi olma özelliğine sahiptir. Tarih boyunca kullanılan Limon yağını, kozmetik yönüyle cildi sıkılaştırmaktan tutun, akne tedavisine kadar, dişleri beyazlatmadan tutun da selülit tedavisine kadar çoğu alanda kullanabilirsiniz. Sağlık ve tıp alanında ise, limon yağının yararları arasında, şişlikleri ve şişlikten doğan ağrıları dindirmek özelliği bulunur.

limon_yaginin_saca_ve_cilde_faydalariLimon Yağının Faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

  • Vücuttaki şişliklere iyi gelir. Sabah akşam birer damla limon yağı sürüp ovalamak şişliği giderdiği gibi, şişlikten kaynaklanan ağrıları da keser.
  • Selülit her ne kadar estetik bir sorun olarak bilinse de aynı zamanda ciddi bir sağlık sorunu olduğundan, selülitli bölgeye bir kaç damla limon yağı ile masaj yapmak, kan dolaşımını hızlandırır, hücrelerdeki toksinin dışarı atılmasını sağlar ve rahatsız eden selülitli görüntüden kurtarır.  Selülit eritme için limon yağı kullanacaksanız zeytinyağı, portakal yağı ve zencefil yağının içine ölçeğinizin 1/4’ü kadar limon yağı ekleyerek, aşağıdan yukarıya doğru masaj yağmak suretiyle uygulamanız gereklidir.

Limon Yağının Cilde Yararları

  • Ciltte bulunan siğilleri sabah akşam limon yağı ile ovmak siğillere iyi gelir. limon_yaginin_saca_ve_cilde_yararlari
  • Limon yağı ile cilde masaj yapmak, ciltteki gözeneklerini açarak, yağı dengeler ve sivilce oluşumuna engel olur.
  • Banyo yapılan  küvete su doldurup içine bir kaç damla limon yağı damlatılırsa, kan dolaşımı arttırır ve cilde çok daha sağlıklı ve parlak görünüm kazandırır.
  • Diş hastalıkları ve diş eti lekelerini iyileştirmek için, 1-2 damla limon yağı ile diş ve diş etlerini ovalamak çok faydalı gelecektir.
  • Limon yağı ile ele yapılan masaj sayesinde eller yumuşacık olur, tırnakların sertleşmesine de yarar.
  • Cilt için iyi bir tonik olup, cildi temizler, gözenekleri kirlerden arındırır. Aynı şekilde akne oluşumunu engeller.
  • Cilde limon yağı ile masaj yapılırsa, cildi canlandırarak ve ferahlamasını sağlar.
  • Yağlı ciltlerde fazla yağ salgılanmasını önler.
  •  Limon yağı ile Ayak ve topuklara ile masaj yapıldığında, topuk çatlaklarını iyileştirir ve ayakların yumuşak olmasına faydalı olur.

Limon Yağının Saça Yararları

  • Saçlara canlılık ve parlaklık getirir.
  • Limon yağı uzun süreli kullanım sonucunda, açık renkli saçlarda güneşin altında saç rengi açıcı özelliğe sahiptir. Saç rengini açmak için güneş banyosunun ardından besleyici bakım kremi uygulanmalıdır.
  • Saçlardaki fazla yağ dengeler.

Recent search terms:

  • limon yağı neye iyi gelir
  • karabaş yağı neye iyi gelir
  • solucan yağının faydaları
  • udi hindi yağı nelere iyi gelir
  • udi hindi yağı sarılığa ne iyi gelir
  • veres bitki

Hint Yağı

Hint yağı neye iyi gelir?

Özellikle saç bakımı alanındaki yararları tespit edilmiş bulunan hint yağının saça ve cilde yararlarının yanıda sağlık yönünden de faydaları bolcadır. Hint yağı, bitkinin tohumlarından elde edilen açık sarı renkli bir  yağ olup, içerisindeki doymamış yağ asitleri asitleri sayesinde adeta bir tedavi makinesidir.

Hint Yağı sağlık alanında neye iyi gelir?

hint_yaginin_faydalari_ve_zararlari

  • Anti bakteriyel ve anti fungal özelliği sebebi ile birçok hastalığın tedavisinde kullanılır.
  • İçildiğinde kabızlık sorununa çözümdür..
  • Dışarıdan kullanımda, romatizma, artrit, gut gibi hastalıkların yarattığı ağrılara iyi gelir.
  • Düzenli kullanımda regl sancısına ve adet düzensizliğine iyi gelir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendiren bir yağdır.
  • MS (multiple skleroz), parkinson, beyin felci gibi hastalıklara faydalıdır.
  • Göz kapağında oluşan arpacık veya yağ bezesi enfeksiyonunun tedavisi için yararlıdır. (Arpacıkta günde 2-3 kez arpacığın üzerine doğrudan sürülmelidir.)
  • Göze giren yabancı maddelerin dışarı çıkarılmasında işe yarar.
  • Hint yağının kirpiklere sürülmesi halinde kirpiklerin gürleşmesine ve kalınlaşmasına yarar.

Hint Yağı Cilde iyi gelir :

hint_yaginin_cilde_faydalari

  • Cilt ülseri, saç kıran, kaşıntılı ve döküntülü deri hastalıklarına iyi gelir.
  • Kuru ciltleri nemlendirici özelliği vardır.
  • Genellikle kış aylarında sıkça oluşan  ayak ve topuk çatlaklarının tedavisinde işe yarar. (Ayakları kısa süre sıcak suda bekletip, sonra hint yağı ile masaj yapmalısınız).
  • Göz çevresindeki kırışıklıklar için de hint yağı son derece faydalıdır. Cildin esnek ve pürüzsüz olmasını sağlarken kolojen ve elastin üretimini destekler.

Hint Yağının Saça Faydaları/Yararları

hint_yaginin_saca_faydalari

  • Hint yağı saç bakımı için en önemli bitkisel yağlardan bir tanesidir. Saçlı deride meydana gelen ve saç dökülmesine neden olan çeşitli enfeksiyonların tedavisini sağlar.
  • Kuru ve pullu saç derisine uygulandığında nemlendirme sağlayarak bu tip problemlerin çözümlenmesini sağlar.
  • Kepek ve bitlerin saçtan temizlenmesinde oldukça etkilidir.
  • Saç köklerini güçlendirerek saçların daha sağlıklı ve hızlı uzamasını sağlar.

Parlaklığını kaybetmiş ve yıpranmış saçların canlanmasını sağlayan mükemmel bir saç bakım kremidir. Bu etkiden faydalanmak üzere, tatlı badem yağı ile hint yağını eşit oranda karıştırıp saç diplerine ve saç uçlarına masaj yapılarak uygulanmalıdır. 1 saat bekledikten sonra saçlar bol ılık su ve saç tipine uygun bir şampuanla temizlenmelidir.

Hint Yağının Zararları

Hint yağı gerekli ve önerilen dozlarda kullanıldığında zararları olan bir yağ değildir. Anacak, hint yağının zararları konusunda sizi uyarmak istediğimiz bir kaç önemli konu mevcut. Özellikle gebelik ve emzirme dönemlerinde,sağlık problmelerinin altta yatan nedenini öğrenmeyen kişilerde kullanılması zararları artırmaktadır. Saydığımız grupta bulunan kişilerin doktora danışmadan hint yağını kullanması bazı sağlık sorunlarına sebep olabilir. Kullanmandan önce mutlaka doktorunuza danışmanız gerekir. Hint yağının kullanımı sonrasında, karın ağrısı, ishal, bulantı ve kusma gibi şikayetler olabilir. Bu tip şikayetler olduğunda derhal bir sağlık kurumuna başvurmanızda fayda vardır.

Recent search terms:

  • hint yağı fitoterapi
  • hint yağı nedir

Sığla Yağının Faydaları ve Kullanımı

Sığla Yağının Faydaları ve Kullanımı
Sığla Yağının Faydaları,Sığla Yağı Nasıl Yapılır,Sığla Merhemi Nasıl Yapılır,Sığla Yağı Nasıl Kullanılır,Sığla Ağacının Faydaları,Sığla Ağacının Kullanımı
Güvercin ağacı alesinden gelen sığla ağacı, Anadolu,Amerika ve Çinde yetişen bir ağaç türüdür. Boyu 15-20 metredir ve tıpkı çınar ağacına benzer. Sığla ağacından elde edilen sığla yağı, oldukça faydalıdır. Bu gün sizlere sığla ağacının ve sığla yağının faydaları konusunda bilgiler vereceğiz..

Sığla Yağının Faydaları

Sığla Yağının Faydaları

Sığla Yağının Faydaları,Sığla Yağı Nasıl Yapılır,Sığla Merhemi Nasıl Yapılır,Sığla Yağı Nasıl Kullanılır,Sığla Ağacının Faydaları,Sığla Ağacının Kullanımı
* Sığla Yağı, yatıştırıcı özelliğe sahip olduğundan, özellikle romatizma ağrılarını azaltmakta etkilidir.
* Mikrop öldürücü etkisi ile,  uyuz ve mantar gibi deri hastalıklarında oldukça fayda sağlar.
* Sığla yaı cilt için de oldukça faydalıdır. Cildi yumuşatır ve rahatlatır.
* Yaraların iyileşmesini hızlandırır.
* Dahili olarak kulanıldığında, göğsü yumuşatır, balgamı söktürür ve nefes darlığını giderir.
* Vücuda kuvvet verir.
* Adet söktürücüdür.
* Mide hastalıkları konusunda son derece faydalıdır. Özellikle mide ülserine yarar sağlar.  Sığla yağı, sağlık alanında mide ülserinin düşmanı olarak kullanılır. Mide ülseri ve on iki parmak bağırsağı rahatsızlıklarında sığla yağı ile şeker ya da bal karıştırılarak içildiğinde, yara üzerini kapatan sığla yağı yaranın büyümesini engeller.
Sığla Ağacı ve Sığla Yağı Nasıl Kullanılır?
Sığla ağacının kabukları, günlük ya da buhur olarak kullanılır genellikle. tütsü olarak da kullananlar vardır.
Sığla Yağının Kullanımı ;
Sığla yağı, ilaç ve parfüm yapımında kullanılır. Kuru üzümle birlikte yenirse, zihni açar, öksürüğü keser ve kusmayı önler. Ter kokularını gidermekte etkilidir. Sığla yağı parfüm kokusunun uçmasını engellediği için parfümlerde, cildi yumuşattığı için sabunlarda kullanılır.
Sığla Yağı Merhemi Nasıl Yapılır ?
Sığla merhemi yapmak için 100 gr paraffin ve 100 gr vazelin bir kaba konur ve benmari usulü eritilir. İçine sığla yağı ilave edilir. Soğuduktan sonra buzdolabına konur. Şişe sıcak havalarda buz dolabında soğuk havalarda ise serin yerlerde muhafaza edilir.
Sığla Eteryağı Nasıl Yapılır ?
Sığla reçine ve kabukları subuharı ile damıtılarak 3 farklı madde elde edilir. Bunlar eteryağı, balsam ve kara günlük adı ile bilinen odun talaşalarıdır. Karagünlük yakıldığında çevreye güzel bir koku yayar. Eteryağından günde 3-4 kez olmak üzere 1′er 2 ‘şer damla bir kesme şekerele veya bir parça ekmekle alınır. Sıla yağından 5 ml 25 ml kılıçot yağı ile karştırılarak günde 3-4 defa iyileşmeyen yaralara sürülür.
Sığla Yağının Faydaları,Sığla Yağı Nasıl Yapılır,Sığla Merhemi Nasıl Yapılır,Sığla Yağı Nasıl Kullanılır,Sığla Ağacının Faydaları,Sığla Ağacının Kullanımı

Recent search terms:

  • sığla yağının faydaları
  • sığla yağı
  • sığla yağı faydaları
  • buhur yağı
  • sığla yağı mide için nasıl kullanılır
  • sila neye iyi gelir
  • sıla yağının faydaları

Kantaron yağının deneyimlediğim faydaları

Bir konuktan mesaj: Merhaba bundan 2 hafta kadar önce elimi fena kestim ve dikiş atıldı. doktor bana 1 hafta sargıda dursun 1 hafta sonra dikişlerini aldır dedi. 2 gün sonra açıp pansuman yaptım ve tekrar kapadım. 6 gün dolduğunda sağlık ocağına dikişlerimi aldırmaya gittim, kadın yaramı bir açtı kendisi de bende yarama baka kaldık :18: yaram kremi emmemiş her taraftan iltihap fışkırıyordu. Ben de nette kırmızı kantaron yağını araştırıp almıştım. Eve geldiğimde yaramı temizledim ve pamuğun üzerine kantaron yağını döküp pansuman yaptım. İlk yaptığımda yaram hafif kapandı 2 gün sonra tekrar denediğimde 1 haftadır kaybolmayan morluklar 1 günde gitti. Ama yaram hala açık ve iltihaplıydı. Bu sefer kantaron yağını yaramın üzerine döktüm ve beklemeye başladım. 24 saat içinde tam kapanmayan yaramı kapatıp iltihabını aldı. Benim yaralarım geç iyileşir ama şu anda çok iyiyim ve pansumanıma hala devam ediyorum. Kapanmış yaralarınıza bile pansuman yaptığınız zaman yaranızın kısa sürede küçüldüğüne şahit oluyorsunuz. Mutlaka evinizde bulundurun.

NAR ÇEKİRDEĞİ YAĞININ FAYDALARI

Nar Çekirdeği Yağının Faydaları 150x150 NAR ÇEKİRDEĞİ YAĞININ FAYDALARI

Nar Çekirdeği Yağının Faydaları

Nar Çekirdeği Yağının Faydaları

Nar Çekirdeği Yağı,Nar Çekirdeği Yağının Faydaları,Nar Çekirdeği Yağının cilde Faydaları,Nar çekirdeği yağının Zararları, Nar Çekirdeği Yağının Kullanımı,Nar Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır
Nar Yağı,Nar Yağının Faydaları,Nar Yağının Cilde Faydaları
Nar çekirdeği ve Nar çekirdeği Yağı için, doğal mucizeler desek yeri var. Pek çok hastalığı önlediği gibi, oluşmuş olan bazı hastalıklarada yardımcı tedavi imkanı sunuyor. Narın Faydaları hepimiz tarafından az çok bilinmekte artık. Ama, Nar çekirdeği ve nar çekirdeği yağı da en az onun kadar faydalı. Bu makalemizde  nar çekirdeği yağının faydaları hakkında sizleri bilgilendirmek istiyoruz. Nar çekirdeğinin faydalarına bir sonraki makalemizde yer vereceğiz.
Nar Çekirdeği Yağı,Nar Çekirdeği Yağının Faydaları,Nar Çekirdeği Yağının cilde Faydaları,Nar Yağı,Nar Yağının Faydaları,Nar Yağının Cilde Faydaları
* Nar çekirdeği yağı, kalp için son derece faydalıdır ve bu konu bilimsel araştırmalrla kanıtlanmıştır.
* Nar çekirdeği yağı, yüksek oranda E vitamini içerir.
* Nar çekirdeği yağının içerisinde, punisik asit denilen bir madde vardır ve bu madde, ender bitkilerde görülür.
* İçeriğinde bulunan Punisik asit sayesinde, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
* Çok güçlü, antioksidan özelliğe sahiptir.
* Menapoz sıkıntılarına iyi gelir.
* Sindirim sistemini koruyucu etkisi vardır.
* Doğum kontrol haplarının yan etkilerini azaltır.
* Kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürücü etkisi vardır.
Nar Çekirdeği Yağının cilde Faydaları,Nar Yağının Cilde Faydaları
Nar çekirdeği yağı, cildin ihtiyaç duyduğu tüm maddeleri içerir ve cilde takviyede bulunur. Cildi besler ve sıkılaştırır. Selülitleri giderir. Cildi gençleştirir. Hücre yenileyici özelliğinden dolayı, cilt kırışıklıklarını gidermede, eşsiz bir üründür. Tabi, bu etkilerin görülebilmesi için, % 100 doğal olarak, yani fabrikasyon üretim olmadan, meyveden soğuk sıkma yöntemi ile üretilmiş olması gerekmektedir. Aksi Taktirde, söylediğimiz faydalarından hiç birisni göremezsiniz.
Nar Çekirdeği Yağının Zararları,Nar Yağının zararları
İçerisinde doğal östrojen bulunması nedi ile hamile kadınların kullanması sakıncalıdır.
Nar Çekirdeği Yağının Kullanımı,Nar Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır
Nar çekirdeği yağının kullanımı 2 şekildedir. Dahilen; 1 fincan suyun içerisine, 7-8 damla damlatıolarak içilir. Haricen ise, cilde ve selülit olan bölgelere, masaj yaparak uygulanır.
Nar Çekirdeği Yağı,Nar Çekirdeği Yağının Faydaları,Nar Çekirdeği Yağının cilde Faydaları,Nar çekirdeği yağının Zararları, Nar Yağının Zararları,Nar Yağı,Nar Yağının Faydaları,Nar Yağının Cilde Faydaları,Nar Çekirdeği Yağının Kullanımı,Nar Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır

Recent search terms:

  • nar çekirdeği yağının faydaları
  • nar yağının cilde faydası
  • Kabak cekırdek yagı neye ıyı gelır
  • marankı nar cekırdegı yagı