Dalak Otu

Dalak Otu

dalak otu

dalak otu

Özellikleri : Kurak çayırlar ve sıcak yörelerde yetişen 10-30 cm boyunda şifalı bitkidir. Dalak otunun pembe beyaz çiçekleri, Haziran ile Eylül arasında açar ve güzel kokuya sahiptir. Bitkinin tadı acı olup, yaprağı kadifeye benzer yapıdadır. Dalak otu bitkisinin toprak üstü kısımları ve çiçekleri alternatif tıp ve hekimlikte kullanılır.

Dalak otu neye iyi gelir, hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır? Böbrek ve mesanede bulunan taşları eritmede faydalıdır. Dalak tıkanıklığı hastalığına iyi gelir. Vücuttaki şişliklere yararlıdır.

Dalak otunun kullanım şekli ve dozu : Toz haline getirilmiş tohumu yaklaşık bir veya bir buçuk ay civarında kullanılır. Karaciğer hastalıklarında, süt ve bir miktar su ile kaynatılan dalak otu bitkisi lapa olarak kullanılabilir.

Dalak otunun yan etkileri : Kurtluca ismi ile de bilinen bu bitkinin ciddi bir yan etkisi yoktur.

Dalakotu (kurtluca)

Dalakotu (kurtluca) : Eğreltiotugillerden; sıcak bölgelere yetişen bir bitkidir. Güzel kokulu, pembe çiçekleri vardır. Yapraklarının üstü parlak, altı donuk yeşil kadife rengindedir. Tadı acıdır.

Faydası : Ateşi düşürür, vücuda kuvvet verir. Dizanteri ve ishali keser. Nefes almayı kolaylaştırır. Öksürüğü keser. Karaciğer ve mide hastalıklarının iyileşmesine yardım eder.