Bal-Tarçın Karışımı

Bal-Tarçın Karışımı Neye iyi gelir ve nasıl kullanılır?
Bal Tarçın Karışımının yararları, Bal Tarçın ile Zayıflama, Yaz Gribi ve Diş Ağrısına Doğal Çözüm, Kolesterolü düşürmenin doğal yolu…

Bal ve Tarçın Karışımının faydaları :

Bal Tarçın Karşımının Faydaları
Bal Tarçın Karşımının Yararları

Vücuttaki ağıralar için ideal formül  ;
1 birim balı 2 birim ılık su içerisine ekleyip, üzerine bir çay kaşığı toz tarçın koyarak bir krem elde edin. Elde ettiğiniz kremle vücudunuzun ağrıyan yerlerine masaj yapın. 1-2 dakika içerisinde ağrının azaldığına şahit olacaksınız.
Artrit Ağrılarına iyi gelir ;
Artritli hastaları, bir bardak sıcak su içerisinde 2 kaşık bal ve bir çay kaşığı toz tarçını eritip sabah-akşam içebilirler. Şayet düzenli olarak içilirse,  Kronik Artriti olan hastalar dahi tedavi olabilirler.
Bağışıklık Sistemini güçlendirmek için faydalı ;
Her gün kullanılan bal ve tarçın bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve vücudu bakteri ve virüs saldırılarına karşı korur. Doğal ve kaliteli bir bal, birçok vitamin ve büyük miktarda demir içerir. Balın düzenli tüketilmesi, akyuvarlar içerisinde bulunan ve bakteri ve virüslerle savaşan, kor püskülleri de güçlendirme özelliği vardır.
Diş Ağrısı İçin Bal Tarçın Karışımı ;
1 kaşık toz tarçın ve 5 tatlı kaşığı bal karışımı ağrıyan dişe günde üç defa uygulanır.
Hazımsızlık İçin kullanımı ;
Toz tarçın 2 kaşık bal üzerine serpilip yemekten önce alınırsa aşırı asit üretimini ve hazımsızlığı engeller.
Yaz Gribi İçin Bal ve tarçın ;
Balın içindeki bir maddenin grip mikroplarını öldürdüğü ve hastaları gripten koruduğu belirlenmiştir.
İdrar Yolu Enfeksiyonları İçin etkili bir ilaçtır;
2 kaşık toz tarçın, 1 tatlı kaşığı balı ılık suda eritilip içilirse, idrar kesesindeki mikroorganizmalara karşı etkili olur.
Kanser tedavisinde yararlıdır ;
Japonya ve Avustralya’da yapılan bir deneyde mide ve kemik kanserlerinin tedavisinde başarılı sonuçlar alınmıştır. Bu tür kanserli hastalar günde bir kaşık bal ve bir kaşık tarçını bir ay süreyle, günde üç defa tüketmelidir.
Kalp Hastalıkları ve tedavisinde ;
Bal ve tarçınla bir karışım yapın ve bunu her sabah kahvaltıda reçel ya da marmelat yerine ekmek üzerine sürün. Bu sizi arterlerdeki kolesterolleri eriterek kalp krizinden korur. Bu karışım ile daha önce kalp krizi geçirmiş kişiler ikinci krizden de korunurlar.  Düzenli olarak Bal tarçın yemeyi adet edinmiş kişilerde solunum zorluğu ortadan kalkar ve kalp atışları güçlenir.
Yorgunluğa iyi gelir ;
Bir bardak su içerisine yarım kaşık bal ve biraz toz tarçın karşıtırmanın her gün kuşluk vakti ve vücut direncinin düşmeye başladığı bilinen saat 15:00 sularında alındığında bir hafta içerisinde canlılığınız artacak ve yorgunluk nedir bilmeyeceksiniz.
Zayıflamak İçin Bal Tarçın Karışımı ;
Bir bardak su içerisine eşit oranda bal ve tarçını koyup kaynatın. Her gün kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına ve yatmadan önce için. Düzenli uygulanırsa kilo verdirir. Ayrıca bal tarçın karışımı düzenli olarak içilirse yüksek kalorili diyet uygulansa dahi vücutta yağ birikmesini önlemeye yarar.

Arananlar:

  • tarçın neye iyi gelir

Sığla Yağının Faydaları ve Kullanımı

Sığla Yağının Faydaları ve Kullanımı
Sığla Yağının Faydaları,Sığla Yağı Nasıl Yapılır,Sığla Merhemi Nasıl Yapılır,Sığla Yağı Nasıl Kullanılır,Sığla Ağacının Faydaları,Sığla Ağacının Kullanımı
Güvercin ağacı alesinden gelen sığla ağacı, Anadolu,Amerika ve Çinde yetişen bir ağaç türüdür. Boyu 15-20 metredir ve tıpkı çınar ağacına benzer. Sığla ağacından elde edilen sığla yağı, oldukça faydalıdır. Bu gün sizlere sığla ağacının ve sığla yağının faydaları konusunda bilgiler vereceğiz..

Sığla Yağının Faydaları

Sığla Yağının Faydaları

Sığla Yağının Faydaları,Sığla Yağı Nasıl Yapılır,Sığla Merhemi Nasıl Yapılır,Sığla Yağı Nasıl Kullanılır,Sığla Ağacının Faydaları,Sığla Ağacının Kullanımı
* Sığla Yağı, yatıştırıcı özelliğe sahip olduğundan, özellikle romatizma ağrılarını azaltmakta etkilidir.
* Mikrop öldürücü etkisi ile,  uyuz ve mantar gibi deri hastalıklarında oldukça fayda sağlar.
* Sığla yaı cilt için de oldukça faydalıdır. Cildi yumuşatır ve rahatlatır.
* Yaraların iyileşmesini hızlandırır.
* Dahili olarak kulanıldığında, göğsü yumuşatır, balgamı söktürür ve nefes darlığını giderir.
* Vücuda kuvvet verir.
* Adet söktürücüdür.
* Mide hastalıkları konusunda son derece faydalıdır. Özellikle mide ülserine yarar sağlar.  Sığla yağı, sağlık alanında mide ülserinin düşmanı olarak kullanılır. Mide ülseri ve on iki parmak bağırsağı rahatsızlıklarında sığla yağı ile şeker ya da bal karıştırılarak içildiğinde, yara üzerini kapatan sığla yağı yaranın büyümesini engeller.
Sığla Ağacı ve Sığla Yağı Nasıl Kullanılır?
Sığla ağacının kabukları, günlük ya da buhur olarak kullanılır genellikle. tütsü olarak da kullananlar vardır.
Sığla Yağının Kullanımı ;
Sığla yağı, ilaç ve parfüm yapımında kullanılır. Kuru üzümle birlikte yenirse, zihni açar, öksürüğü keser ve kusmayı önler. Ter kokularını gidermekte etkilidir. Sığla yağı parfüm kokusunun uçmasını engellediği için parfümlerde, cildi yumuşattığı için sabunlarda kullanılır.
Sığla Yağı Merhemi Nasıl Yapılır ?
Sığla merhemi yapmak için 100 gr paraffin ve 100 gr vazelin bir kaba konur ve benmari usulü eritilir. İçine sığla yağı ilave edilir. Soğuduktan sonra buzdolabına konur. Şişe sıcak havalarda buz dolabında soğuk havalarda ise serin yerlerde muhafaza edilir.
Sığla Eteryağı Nasıl Yapılır ?
Sığla reçine ve kabukları subuharı ile damıtılarak 3 farklı madde elde edilir. Bunlar eteryağı, balsam ve kara günlük adı ile bilinen odun talaşalarıdır. Karagünlük yakıldığında çevreye güzel bir koku yayar. Eteryağından günde 3-4 kez olmak üzere 1′er 2 ‘şer damla bir kesme şekerele veya bir parça ekmekle alınır. Sıla yağından 5 ml 25 ml kılıçot yağı ile karştırılarak günde 3-4 defa iyileşmeyen yaralara sürülür.
Sığla Yağının Faydaları,Sığla Yağı Nasıl Yapılır,Sığla Merhemi Nasıl Yapılır,Sığla Yağı Nasıl Kullanılır,Sığla Ağacının Faydaları,Sığla Ağacının Kullanımı

Arananlar:

  • sığla yağının faydaları
  • sığla yağı
  • sığla yağı neye yara