kireçlenmeye iyi gelen bitkiler


KİREÇLENME NEDİR?

Sık görülen bir eklem hastalığıdır. Eklem kıkırdağının yapısının bozulması, aşınması, incelmesi ve hatta kaybına neden olur.
Kireçlenme eklemlerin normal yapısını bozarak, ağrı, şişlik, hareket kısıtlılığı, hareket sırasında eklemden çıtırtı sesinin gelmesi şeklinde bulgular verir. Orta ve ileri yaşta daha sıktır. Kadınlar daha yatkınlık göstermektedir.
Yapısal bozukluklar (Doğumsal veya sonradan travmatik hasarlar) kireçlenme riskini artırmaktadır.
Aşırı kilo, eklemleri sürekli zorladığından kıkırdak harabiyetini hızlandırarak kireçlenmeye zemin hazırlamaktadır. Romatizmal eklem hastalıkları ve eklem iltihapları da kireçlenmeye sebep olmaktadır.

Kireçlenme: Araştırmalara göre günde iki porsiyon (yaklaşık 20 adet) kiraz tüketenlerde, kireçlenme riski yüzde 15 oranında azalıyor.

– Damar kireçlenmesini önleyen şifalı bitkiler :
* Çay
* Ökseotu
* Ihlamur
Çayın Tanımı ve Faydaları :
Tanıtım :
# Çaygillerden bir ağaçcıktır.
# Yapraklarında tanen, legumin, esans ve teofilin vardır.
# Tesirli maddesi, teindir.
# Çay yaprakları fermantasyondan sonra kavrulursa siyah, önce kavrulursa yeşil çay elde edilir.
Faydaları :
# Aşırı miktarda olmamak şartıyla içilecek olursa bedeni ve zihni yorgunluğu giderir.
# Sinirleri uyarır.
# Mide tembelliğini giderir.
# İdrar söktürür.
# İshal ve dizanteriyi keser.
# Damar kireçlenmesini önler.
# Damar sertliği, kalp yetersizliği, kan kanseri, guatr, nefrit, kolera ve bağırsak hastalıkarında koruyucu ve tedavi edicidir..
# Haddinden fazla içilecek olursa çarpıntı, göğüs anjini, sinir bozukluğu, baş ağrısı, sıkıntı, mide bulantısı, el titremesi ve uykusuzluğa sebep verir.
# Şişmanlar, kalp, sinir, mide ve karaciğer hastaları, romatizma ve nikristen şikayet edenler, böbreklerinde kum veya taş olanlar, kabızlık ve yüksek tansiyondan yakınanlar, üremi veya albüminüri olanlar mümkün olduğu kadar az çay içmelidirler.