Burçlar

Burçlar Neye İyi Gelir

Bildiğimiz gibi kainattaki tüm gezegen hareketleri ve bu gezegenlerin formal değişiklikleri aynen büyük bir varlığın hücrelerinin değişiminde o varlığın diğer parçalarını da etkilediği gibi biz insanlar üzerinde de etkilidir. Yani kısaca Kainatın her yerinde olan hareketler insanlar üzerinde ruh halleri ve duygusal yapılarında değişiklikler göstermektedir.

Fakat bu durum her canlıya en yakın olan kütle çekimi en fazla olan cisimlerin etkisinin en çok görüldüğü gerçeği göz ardı edilmemelidir. Yani milyonlarca ışık yılı uzaklıktaki bir yıldızın etkisi o yildıza göre burnumuzun dibinde sayılabilecek olan marsın etkisi kadar yüksek olamaz.

Burçların İnsanlarda Neye iyi gelir ?

Burçların insanlar üzerindeki olumlu yada olumsuz etkilerinden ziyade bugünkü yazımızda Burçlara inanmanın neye iyi geldiği konusundan biraz bahsetmek istiyoruz.

Burçların varlığı Astroloji bilimi ile incelenirken bildiğimiz bir çok olumlu etkisi vardır fakat insanlar üzerinde inanma temeline dayalı olumlu etkisi çok büyüktür.

Gelin bunardan bazılarını bir kaç madde ile ele alalım.

  • İNANMA İHTİYACI

Öncelikle İnsanların En Temel İhtiyaçlarından Biri Olan Kendisinden Daha Kudretli Bir olguya İnanma İhtiyacını Burçlara İnanmakla da karşılayabilmekte, her ne kadar dinlere inanmak kadar etkili olmasa dahi insanların hayatlarını etkileyen gezegen ve yıldız hareketlerinin varlığı insanın yüce bir güce inanma duygusunu beslemektedir.

 

  • SORUNLARLA MÜCADELE ETME GÜCÜ

İnsanlar genel olarak herhangi bir hataları dolayısı ile veya hayatın içerisinde olağan olan olumsuzlukları kendilerinden başka bir kudrete bağlayarak bu olumsuzluğu kabullenme konusunda burçlardan destek alabilmekteler.

  • YENİDEN BAŞLAMA GÜCÜ

Genellikle kadınların Burçları takip ettiği yanılgısına sahip olsak da biliyoruz ki Erkeklerde gizli gizli de olsa Burçlara bakarak içinde bulundukları zor durumdan çıkmak için yeni bir başlangıca inanmak isterler. TÜm insanların bazen en zorlandıkları şey olan yeniden başlamak, ayağa kalkmak, GÜzel bir başlangıç yapmak ihtiyacı Burçların zaman olarak verdiği (3 vakit 5 vakit ) gibi telkinlerle olumlamalara sebep olur. ve olumlu bakış açısı empoze edebilir.

 

  • OLAYLARI BİRBİRİNE BAĞLAMA

Burç Yorumlarının en etkili olumlu özelliklerinden biri kişinin o an içerisinde bulunduğu olaylardan en az 1 tanesi ile kesişiyor olma ihtimalinin çok yüksek olmasıdır. Eğer bu durumda burç yorumunda olumlu bir telkinde bulunuluyorsa kişinin fark etmediği ve etmesi gereken önemli bir şeyi fark etmesini sağlayarak yaşamı olumlu yönde etkileyebilmektedir.

 

Burçlara inanmayın burçsuz kalmayın diyor iyi günler diliyoruz.

Ve eğer gerçekten güzel telkinler olan burç yorumları okumak istiyorsanız TIKLAMANIZI TAVSİYE EDİYORUZ.

Cildin Düşmanı Güneş

Güneş cildin baş düşmanıdır!

Güneşin iliğimize kadar ısıtıcı ışınları altında kendimizden geçmek kadar, açık renk giysiler içinde bronzlaşmış bir tenle dolaşmak da çok hoş. Bu nedenle sık sık güneşlenmeye koşuyoruz. Ancak unutmamamız gereken bir gerçek de güneşin bazen insanı çok kötü yakabileceği.

İnsan derisine renk veren melanin, güneşin zararlı ışınlarına karşı koruyucu etki yaratır. Güneşe maruz kaldıkça renk hücreleri (melanosit) giderek daha fazla melanin salgılar. Rengimiz koyulaştıkça cildimiz daha fazla korunmuş olur.

Mevsimin başında, cildimizin korunma önlemi almadığı bir dönemde güneşin altında biraz fazla kalırsak güneş yanığı oluşabilir. Açık renk tenli bir kişi öğle güneşi altında 15 dakika korunmasız kalırsa ciddi yanıklar oluşabilir. Çok koyu tenli bir kişi için bu süre birkaç saate kadar uzayabilir.

Sıcak yakmalarının tersine güneş yanığı anında fark edilmez. En kötü tablo yandıktan 6 ile 48 saatlik süre sonrasında kendini gösterir. Toksin salgılanmasına bağlı ateş ve kırıklık, ciltte ödem (şişlik), özellikle bacaklarda görülebilir.Ağrı bazen dayanılmaz boyutlara varabilir.

Uzun dönemli yani yıllar içindeki yanıklar malign melanom denilen tehlikeli cilt kanseri, hızlı yaşlanma, yaşlılık lekeleri, bazal ve skuamöz tip cilt kanserleri oluşumuna yol açabilir. Katarakt denilen, göz merceğinin saydamlığını kaybetmesi hali de ultraviyole ışınının yol açtığı sonuçlardan biridir.

Öğle saatlerine dikkat
Saat 10 ile 14 arasında güneş ışınları iyice dik gelir. Yaz saati uygulaması nedeniyle bu saatleri 11 ile 15 arası olarak düşünmek daha doğru. Güneş ışınlarının atmosferde katettiği mesafe kısa olduğu için atmosferin filtre etkisi azalır ve bu saatlerde tehlike daha fazladır. Aynı nedenlerle yüksek irtifalı yerlerde (dağlar vs.) de tehlike daha yüksek olmaktadır. Kumun, suyun yansıtıcı etkisi nedeniyle şemsiye altında oturanlarda bile ciddi yanıklar görülebilmektedir.

Belirtiler
Yukarıda da belirttiğimiz gibi güneş yanığı hemen belirti vermez. Belirti vermeye başladığında cilt sıcak ve kızarıktır. Dokunmakla acır. Ciltte şişmeler görülebilir.Birkaç gün sonra su toplamaları başlar, daha sonra bu deri soyulur. Bazen toksik etki nedeniyle titreme, ateş, bulantı, kusma gibi belirtiler de görülebilir. Şuur bulanıklığı ve kramplar gibi belirtilerin görülmesi sıcak çarpması belirtisidir ve acil müdahaleyi gerektirir.

Güneş yanığına nasıl müdahale emeliyiz?
Güneş yanığı oluştuğu hallerde ilk olarak yapılması gerekenler soğuk duş ve yanık yerlere soğuk suyla ıslatılmış havlularla kompres uygulanmasıdır. Kompres uygulanacak suya karbonat katılması, ağrıyı azaltabilir. Bu cilde buz uygulanması yanığın artmasını sağlamaktan başka bir işe yaramaz.. Nemlendirici bir losyonun uygulanması gerginliği azaltarak rahatlatıcı olabilir. Vazelin ve benzeri yağlı pomatların kullanılması cildin hava alması engellediği için yanığın etkilerini arttırır ve iyileşmeyi geciktirir.

Ciltte reaksiyonun çok olduğu hallerde kortizonlu kremlerden yararlanılabilir. Yanığın sistemik belirtilerinin yoğun olduğu hallerde doktorlar hap veya iğne şeklinde kortizon uygulamaları yapabilmektedir.

Titreme ve ateş ile ağrıları azaltmada ağrı kesici, ateş düşürücü etkili haplardan yararlanılabilir.

Korunma
Özellikle güneşin dik geldiği saatlerde güneşe çıkmamak önemlidir. Koruma faktörü en az 15 olan koruyucu krem ve losyonlar kullanılmalı, burun, kulak, yüz ve omuzlara daha fazla dikkat etmelidir.

Koruyucu kremlerin güneşe çıkmadan 20-30 dakika kadar önce uygulanması, suya her girdikten sonra tekrarlanması tam etki açısından önemlidir.

Özellikle çocuklara geniş kenarlı şapka giydirmeye dikkat etmek gerekir. Ultraviyole ışınlarına karşı filtre edici özelliği bulunan güneş gözlüğü kullanmak, katarakta karşı gözleri koruyacaktır.

Dudakların korunması yoktur. Bu nedenle uzun süreli olarak güneş altında kalanlarda dudak kanserleri de görülür. Güneşte çok duruyorsanız dudaklarınıza da koruyucu (lip balm) sürmeyi ihmal etmeyin.