Spiral Nasıl Takılır – Doğum Kontrolü

Spiralin döl yoluna bir doktor tarafından takılması gerekir. Spiral takılmadan önce genel bir muayene yapılır. Kadının gebe olup olmadığı kontrol edilir. İnce bir telile döl yatağının derinliği ölçülür. Durmu belirlenir. Bu işlemler yapılırken kadın rahatsızlık hissedebilir ancak acı duyulmaz.

Daha sonra spiral pistonlu küçük bir tübe yerleştirilir. Tüp döl yatağı kanalının içinden geçirilerek döl yatağına yerleştirilir. Piston itilerek spiral serbest bırakılınca döl yatağı çeperlerine dayanır. Tüp geri çekilir. Spiralin iplikleri, 3 cm lik kısmı döl yolunda  kalacak şekilde kesilir. Bütün bu işlemler yalnızca bir kaç dakika sürer.

Spiral yerleştirildikten sonra, hafif karın sancısı ya da bel ağrısı duyulabilir. Kanama olabilir. Fakat bunlar uzun sürmez. Vücudunu kasan bir kadın da spiralin yerleştirilmesi daha sıkıntılı bir işlem olabilir. Kadın spiralin takılma aşamasında vücudunu gevşetmelidir. Spriralin çıkartılması aşaması ise, spiral özel bir aletle iplerden tutularak çekilir. Ama bu işlem de daime bir doktor tarafından yapılmalıdır.

 

Doğum Kontrol Hapı Nasıl Kullanılır

Doğum Kontrol Hapı Nasıl Kullanılır

Doğum kontrol hapı hergün düzenli olarak kullanılmalıdır. Hapı kullanmayı eğer unutursanız ek doğum kontrol önlemi (örneğin prezervatif) alarak, doğum kontrol hapınızı unuttuğunuzu fark eder etmez hapınızı için ve normal seyrinde devam edin.www.neyeiyigelir.com
Hap kullanmaya başladığınız adet dönemininilk iki haftası boyunca -neyeiyigelir.com ek doğum kontrol önlemleri alın.
Bir günden daha fazla süre ile ishal olursanız ek doğum kontrol önlemleri alın. Hap yeterince özümsenmemiş olabilir.
Mini hapı hergün aynı saatte düzenli bir şekilde kullanın. bu kurala uymazsanız gebe kalma ihtimali olabilir.
şiddetli baş ağrısı, göğüs ağrısı ya da nefes darlığı belirirse vakit kaybetmeden doktora görünün.
Adet kanaması kesilirse doktora başvurun, hapa ara vermeniz ya da türünü değiştirmeniz gerekebilir.

www.neyeiyigelir.com
Saglikcini.com tarafından oluşturulan makelelerin izinsiz kullanılması yasaktır.

Kadınlarda Astım Hastalığında Doğum ve Sonrası

Doğum ve Sonrası
Doktorunuz doğum esnasında sizi ve bebeğinizi monitörize ederek her şeyin yo­lunda olduğundan emin olmak isteyecektir. Bu esnada da astım ilaçlarınıza de­vam etmeniz gerekecektir. Eğer sezaryen planlanmışsa, doktorunuz genel anes­tezinin sizin için uygun olup olmadığını tekrar gözden geçirecektir. Gerekirse epidural-spinal anestezi ile ağrı kontrolü sağlanabilir. Aynı şekilde, vajinal do­ğum planlanmışsa, ağrısız olması için size önerilerde bulunulacaktır.

Bebeğinizi dünyaya getirdikten sonra, astım ilaçlarınızı veya dozlarını değiştir­meniz gerekebilir. Kimi hamile kadınlar, hamilelikleri süresince astımlarında değişiklik veya düzelme gözlemledikleri için bu tedavi disiplininden hemen kopuverir. Ancak unutmayın ki, var olan bir hastalık için önlem almazsanız, daha sonra kötüleşebilir. Dolayısıyla doktor ziyaretlerini doğum sonrasında da aksat­mayın.

Astımı olan anneler, doğumdan hemen sonra bebeklerini anne sütü ile emzirme­ye geçebilir. Teofilin kullanıyorsanız, süte geçip çocuğunuzu huzursuz edebile­ceğini bilmelisiniz. Aynı durum antihistaminik ilaçlar için de söz konusu.. Ay­rıca bu ilaçlar süt üretimini azaltabilir. Elbette ki sigara içmemeniz, hatta içilen ortamlarda bile bulunmamanız gerektiğini tekrar hatırlatmamıza gerek yok sa­nırız!