NAR ÇEKİRDEĞİ YAĞININ FAYDALARI

Nar Çekirdeği Yağının Faydaları 150x150 NAR ÇEKİRDEĞİ YAĞININ FAYDALARI

Nar Çekirdeği Yağının Faydaları

Nar Çekirdeği Yağının Faydaları

Nar Çekirdeği Yağı,Nar Çekirdeği Yağının Faydaları,Nar Çekirdeği Yağının cilde Faydaları,Nar çekirdeği yağının Zararları, Nar Çekirdeği Yağının Kullanımı,Nar Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır
Nar Yağı,Nar Yağının Faydaları,Nar Yağının Cilde Faydaları
Nar çekirdeği ve Nar çekirdeği Yağı için, doğal mucizeler desek yeri var. Pek çok hastalığı önlediği gibi, oluşmuş olan bazı hastalıklarada yardımcı tedavi imkanı sunuyor. Narın Faydaları hepimiz tarafından az çok bilinmekte artık. Ama, Nar çekirdeği ve nar çekirdeği yağı da en az onun kadar faydalı. Bu makalemizde  nar çekirdeği yağının faydaları hakkında sizleri bilgilendirmek istiyoruz. Nar çekirdeğinin faydalarına bir sonraki makalemizde yer vereceğiz.
Nar Çekirdeği Yağı,Nar Çekirdeği Yağının Faydaları,Nar Çekirdeği Yağının cilde Faydaları,Nar Yağı,Nar Yağının Faydaları,Nar Yağının Cilde Faydaları
* Nar çekirdeği yağı, kalp için son derece faydalıdır ve bu konu bilimsel araştırmalrla kanıtlanmıştır.
* Nar çekirdeği yağı, yüksek oranda E vitamini içerir.
* Nar çekirdeği yağının içerisinde, punisik asit denilen bir madde vardır ve bu madde, ender bitkilerde görülür.
* İçeriğinde bulunan Punisik asit sayesinde, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
* Çok güçlü, antioksidan özelliğe sahiptir.
* Menapoz sıkıntılarına iyi gelir.
* Sindirim sistemini koruyucu etkisi vardır.
* Doğum kontrol haplarının yan etkilerini azaltır.
* Kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürücü etkisi vardır.
Nar Çekirdeği Yağının cilde Faydaları,Nar Yağının Cilde Faydaları
Nar çekirdeği yağı, cildin ihtiyaç duyduğu tüm maddeleri içerir ve cilde takviyede bulunur. Cildi besler ve sıkılaştırır. Selülitleri giderir. Cildi gençleştirir. Hücre yenileyici özelliğinden dolayı, cilt kırışıklıklarını gidermede, eşsiz bir üründür. Tabi, bu etkilerin görülebilmesi için, % 100 doğal olarak, yani fabrikasyon üretim olmadan, meyveden soğuk sıkma yöntemi ile üretilmiş olması gerekmektedir. Aksi Taktirde, söylediğimiz faydalarından hiç birisni göremezsiniz.
Nar Çekirdeği Yağının Zararları,Nar Yağının zararları
İçerisinde doğal östrojen bulunması nedi ile hamile kadınların kullanması sakıncalıdır.
Nar Çekirdeği Yağının Kullanımı,Nar Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır
Nar çekirdeği yağının kullanımı 2 şekildedir. Dahilen; 1 fincan suyun içerisine, 7-8 damla damlatıolarak içilir. Haricen ise, cilde ve selülit olan bölgelere, masaj yaparak uygulanır.
Nar Çekirdeği Yağı,Nar Çekirdeği Yağının Faydaları,Nar Çekirdeği Yağının cilde Faydaları,Nar çekirdeği yağının Zararları, Nar Yağının Zararları,Nar Yağı,Nar Yağının Faydaları,Nar Yağının Cilde Faydaları,Nar Çekirdeği Yağının Kullanımı,Nar Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır

Erik, Çakal Eriği, Erik Yaprağı, Erik Çekirdeği

ERİK – PRUNUS DOMESTİCA

Erik yenildiğinde kalp hararetini keser, kalbi kuvvetlendirir, idrar söktürür, teskin edici ve ferahlatıcıdır, besleyici ve hafif müshil-dir.

Erik kompostosu safra hastalığına iyi gelir, safrayı giderir, aybaşı kanamalarını düzene koyar, ciğerlerin tıkanıklığım açar, terlemeyi keser, zihni yorgunluğu giderir, karaciğer şişliğini indirir, böbrekleri dinlendirir, kansızlığı giderir, romatizma, mafsal kireçlenmesi, damar sertliği ve gut‘ta faydalıdır, öksürük ve boğmacaya iyi gelir.

Erik meyvesi veya yaprağı kaynatılır, sıcak olarak içilirse vücudu terletir, vücuttaki zehirlerin dışarı atılmasını temin eder, emzikli kadınların sütünü artırır.

Kurutulmuş erik yaprakları çay yerine içilebilir.

ERİK PÜSÜ: Erik zamkı (püsü) ve diğer zamklar öksürük kesici ve bağırsak iltihabını giderici olarak kullanılırlar. 5 gr sakız su veya başka bir çözücü ile eritilip içilir.

ERİK ÇEKİRDEĞİ: Erik çekirdekleri solucan düşürmek için kullanılır.

Haricen Kullanılışı: Erik sirkeye batırılır egzama, kaşıntı, sivilce gibi hastalıklarda cilde sürülürse faydalı olur. Erik kendi zamkı ile ezilir egzamaya sürülürse faydalı olur.

ERİK YAPRAĞI:

Erik yaprakları kaynatılır, suyu ile gargara yapılırsa boğaz ve bademcik iltihaplarına iyi gelir. Boğazı yumuşatır, sıkıntıları giderir.

Erik yaprakları, sedef çiçeği ile üzüm suyu veya gül ile kaynatılıp bu su ile gargara yapılırsa diş etleri kanamasını önler.

ERİK AĞACI KABUĞU:

Erik ağacı kabuğu, toz haline getirilir, 1 kilo kaynar suya, 10 gr konur, 10 dk bekletilir, çay gibi içilirse ishali keser.

ÇAKAL ERİĞİ – PRİNUS SİPİNOSA

Kullanılan Kısımları: Yaprağı, çiçeği ve meyvesi

Kullanıldığı Yerler:

Dahileri Kullanılışı:

Çiçeklerinin haşlaması idrar artırıcı ve kurt düşürücüdür. 1 bardak suya, 15 gr çiçek konur, 10 dk kaynatılır, günde 3 bardak içilir. Yaprakları ishal kesici, terleticidir,

vücuddaki zehirlerin dışarıya atılmasını temin eder, anne sütünü artırır, ateşli hastalıklarda hastanın kalbini güçlendirir, safrayı düzeltir,

iştahı açar, çay yerine devamlı kullanılabilir, romatizma, gut, soğuk algınlığında faydalıdır.

Kuru meyvesi müshil, mide ve bağırsakları düzeltici, vücudun direncini artırıcı olarak kullanılır. 1 kilo suya, 60 gr erik konur, 10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir.

Haricen Kullanılışı: Boğaz ve bademcik iltihap ve ağrılarında erik yaprakları kaynatılıp gargara yapılırsa boğazı yumuşatır, sıkıntıları giderir.