Beyaz Kına

Beyaz kına neye iyi gelir?

Aslında Kına denilince en çok bilinen kızıl renk veren, el ve ayaklara, saçlara yakılan yeşil renkli kına akla gelir. Ancak beyaz hint kınası klasik kınadan oldukça farklı ve sağlık yönünden  çok şifalı bir kına türüdür.

Beyaz kına sadece sağlık değil yeşil kına gibi süsleme amaçlı da kullanılır. Son zamanlarda beyaz dövme modasıyla birlikte beyaz kına süsleme amaçlı olarak da kullanılıyor ve  geçici dövme yaptırmada da kullanılıyor.

Beyaz Kınanın Yararları

İçeriğindeki mineraller ve antioksidanlar  sayesinde Saçlar, Cilt bakımı ve güzellik açısından faydalı olan beyaz kına, sağlık açısından ise açık yaraların ve ağrıların tedavi edilmesinde kullanılıyor. Özetlemek gerekirse beyaz kına ve faydaları şunlardır:

  1. Vücutta birikmiş toksinleri, ciltten emerek dışarı atar. Günümüzde bu amaçla en sıkça kullanım biçimi beyaz kil maskesi olup, güzellik açısından oldukça faydalıdır.
  2. Saça ve saç derisine çok yararlıdır ve saçlar için en doğal terapi yoludur.
  3. Cilt bakımı için harika bir çözüm olup, özellikle sivilceler ve sivilce ağırlarına iyi gelir.
  4. Antik çağlardan bugüne kadar ağrıların dindirilmesinde ve açık yaraların iyileştirilmesinde kullanılmıştır.
  5. Cildi ölü hücrelerden arındıran beyaz kına, cildin üst tabakasını zarar vermeden soyup, yeni ve canlı hücreleri ortaya çıkardığından, tabii peeling malzemesi olarak kullanılabilir.
  6. Cilt çatlağı ve ciltteki çiziklere iyi gelir. Cildi nemlendirerek elastikiyet (esneklik) artıran ve onu koruyan, yaşlanmayı önleyen beyaz kına cilt sorunlarının neredeyse tamamına iyi gelir.

BEYAZ ÇAY

Beyaz Çay

Beyaz Çay

Beyaz Çay

Beyaz Çayın Faydaları,Beyaz Çayın zararları,Beyaz Çey Nedir,Beyaz Çayın cilde Faydaları,Beyaz Çay Nerede Satılır,Beyaz Çay,Beyaz Çay ve Faydaları,Beyaz Çayın Yararları
Beyaz çay, olarak adlandırılan çay, aslında bildiğimiz siyah çayın, tarladan, daha tomurcuk halinde toplamnası ile elde edilen türüdür. Üzerindeki otmurcuklar tüylü ve sanki beyaz bir saçı andırır görüntüde olduğundan beyaz çay adını almıştır.  Toplanan  tomurcuklar, buharda tutulduktan sonra, kurutulur. Bu şekilde hiç bir kimyevi işlemden geçmemiş olur.
Beyaz Çayın Faydaları,Beyaz Çay ve Faydaları,Beyaz Çayın Yararları
* Çok yüksek oranda antioksidan içerir.
* Çok düşük oranda Kafein içerdiği için, kafeinin zararlı etkilerinden korunmayı sağlar.
* Hafif ve yumuşak bir aroması vardır.
* Virüs ve bakterilere karşı etkilidir.
* İçinde bulunan yüksek orandaki antioksidanlar sayesinde beyaz çay, kanseri önlemede güçlü bir içecektir.
* Erken dönemlerde kansere neden olan hücre mutasyonlarını engellediği tespit edilmiştir.
* Ayrıca C ve K vitaminlerini de içerir.
Beyaz Çayın Cilde Faydaları;
Beyaz Çay Kozmetik sektöründe de yerini aldı ve cilt için çok faydalı olduğu söylenmeye başlandı. Beyaz çayın cilde faydaları arasında, yaşlanma, kırışıklık ve sarkmalara karşı olumlu rol oynaması yer alıyor. Bunun yanısıra, cildi kuvvetendirici, hücre yenilemeyi destekleyici özelliği mevcut. Günlük cilt yaıpratıcılara karşı cildi korur. Pürüzsüz ve yumuşak bir cilt için etkilidir.
Beyaz Çayın Zararları ;
Beyaz çay çok fazla kafein içermemesine rağmen, çok fazla miktarda içilmesi sonucu, alınan kafein miktarı artacağından, sinirlilik,uykusuzluk,çarpıntı baş ağrısı gibi istenmeyen durumlara yol açabilir.
Beyaz Çay Nerde Satılır ?
Beyaz Çayı Marketlerde ve aktarlarda bulabilirsiniz.
Beyaz Çayın Faydaları,Beyaz Çayın zararları,Beyaz Çey Nedir,Beyaz Çayın cilde Faydaları,Beyaz Çay Nerede Satılır,Beyaz Çay,Beyaz Çay ve Faydaları,Beyaz Çayın Yararları

Beyaz Saç Devri Bitiyor

Beyaz Saç Devri Bitiyor mu? Saç beyazlaması engellenebilir mi? Kır saçlar tarih mi oluyor?

Saç beyazlamasını önleyen hap bulundu. 10 yıldır üzrinde çalışılan saç beyazlamasını önleyen hap sonunda üretildi ve 4 yıl sonra piyasaya sürülmesi hedefleniyor.
Ünlü Fransız kozmetik firması L’Oréal uzun yıllar süren çalışmaların ardından ürettikleri hapın hiçbir yan etkisi olmadığını ve hap kullanılmaya başlandığında hergün içilen günlük bir hap olma niteleliği taşıyacağını belirttiler.
Hapın yaratıcısı olan L’Oréal firması hapın hiçbir yan etkisi olmayacağını ve kullanılmasıyla saç beyazlamasını önleyeceğini belirtti.
Hapın bileşimi açıklanmadı ancak saç beyazmasını önleyen bir meyve sayesinde üretildiği belirtildi.
L’Oréal Saç Biyolojisi Bölüm Başkanı Bruno Bernard, “İnsanların bu hapı herhangi bir diyet hapı gibi kullanmasını hedefliyoruz. Pahalı olmayacak” dedi.

Dut, Beyaz Dut, Kara Dut Cayının Faydaları

Kara Dut Cayı İçin Gereken Şifalı Bitkiler:

Kara dut, Ebegümeci, Çuha çiçeği, Nane, Bal, Kayışkıran otu

Hazırlanış Şekli:

* Taze kara duttan bir fincan kara dut suyu hazırlanır. Birer tutam ebegümeci, çuha çiçeği, yarımşar tutam nane ile kayışkıran otu, dut suyu ile birlikte kaynatılır. Hazırlanan çay, bal ile tatlandırılarak yemek sonrası bir bardak içilir.

* Kabızı geçirmekte, kansızlığı gidermede ve kandaki şeker miktarını düşürmekte kara dut çayının etkin ya­rarları vardır.

* Kara dut çayı ayrıca, ağızda ve boğazda olu-şan ya­raları da iyileştirir.

DUT (BEYAZ DUT) – MORUS ALBA

Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı: Yaprakları taze veya kuru, ateş düşürücü iştah açıcı, idrar artırıcı, kan yapıcı, şişmanlatıcıdır.

Karaciğer hastalıklarında faydalıdır, böbrek yağını normale döndürür, mide ve bağırsakları takviye eder, anjini geçirir. Dut aç karna yenildiğinde veya üzerine su içildiğinde bağırsakları çalıştırır, bağırsak kurtlarını düşürür. Saçları gürleştirmek ve saç dökülmesini önlemek için bolca dut yenilmelidir.

Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 10 gr taze veya kuru ufalanmış yaprak konur, 10 dk bekletilip içilir.

Dut Kurusu: Dut kurusu kaynar

suda bir müddet bekletilip içilirse gastrit ve ülsere iyi gelir. Dut kurusu aç karna yenirse de aynı faydayı temin eder. Dutu yedikten sonra iyice acıkmcaya kadar bir şey yenilmemelidir.

Haricen Kullanılışı: Dut ağacının kabuğu ile yaprağı kaynatılıp gargara yapılırsa diş ağrılarını geçirir. Taze dut yaprakları ezilir elde edilen mayi ile saçlar devamlı yıkanırsa saç dökülmesini önler, saçları gürleştirir.

DUT (KARA DUT) -MORUS NİGRA

Kara dut ishal kesicidir, iştahı artırır. Karadut kökü veya kök kabuğu kabızlığı giderici ve şerit düşürücüdür.

Kara dut yaprakları şeker hastalığında ve şeker hastalarının kasık ve ud yerlerinde meydana gelen kaşıntıları gidermek için kaynatılıp içilir.

Kullanılışı: Tenya düşürücü olarak, 1 bardak suya, 15 gr kök veya kök kabuğu ufalanıp konur, 10-15 dk kaynatılır, süzülür, sabahları aç karnına içilir. Birkaç gün devam edilir.

Müshil olarak 2 bardak suya, 5-10 gr ince kıyılmış kök veya kök kabuğu konur, 10-15 dk kaynatılır, süzülür, balla tatlandırılıp içilir. Kara dut şurubu yapılışı; 500 gr dut 500 gr şekerle birlikte 1 taşım kaynatılır, sıcak iken bezle süzülür, ihtiyaç halinde kullanılır.

Haricen Kullanılışı: Ağız ve boğaz hastalıklarında dut şurubu kullanılır. Dut şurubu bademcik iltihabını giderici olarak da faydalıdır. Pamukçukta karadut şurubunun etkisi yoktur. Diğer ağız ağrılarında faydalıdır.

Beyaz dut’un faydaları

Türkiyede de çok yaygın olarak tüketilen ve çok sevilen Dut meyvesi Çinden dünya üzerine yayılmış çok yararlı bir meyve. Dut, barındırdığı vitamin ve minerallerin yanında mikrop öldürücü özelliğine sahiptir. İşte dutun diğer faydaları…

Özellikle Ayaş dutu çok meşurdur.

YARARLARI :

. Kalsiyum, demir, B1, B2 ve C vitamini yönünden zengin olan dutun birçok hastalığa iyi geldiği biliniyor.

Beyaz dut ateş düşürücü ve idrar söktürücü etkiye sahip.

Beyaz dut yaprakları idrar söktürür, vücutta biriken suyu boşaltır.

Aç karnına yenen beyaz dut bağırsak solucanlarını döker.

Dutun taze yaprakları ile derideki yaralara ve burundaki kanamalara tampon yapılırsa kanamalar durur.

Ne şekilde tüketilirse tüketilsin iyi bir kan yapıcıdır.

Sabah aç karnına yenir ve üzerine su içilirse bağırsakların çalışması temin edilir.

Beyaz dutun 15-20 gram yaprağı 3 su bardağı ile kaynatılırsa iyi bir idrar söktürücü olduğu görülür.

Bu terkip aynı zamanda ateş de düşürür.

İştah artırır, enerji verir.

Kalsiyum , demir, B1, B2 ve C vitamini yönünden zengin.

BEYAZ DUT PEKMEZİNİN YARARLARI :

– Kansızlığa,
– Ülser ve benzeri mide rahatsızlıklarına,
– Kemik erimesine,
– Astıma ve bronşite,
– Bebeklerin gelişmesine ve büyümesine,
– Kış aylarında vücut direncini arttırmaya,
– Sporcuların ihtiyaç duydukları enerjiyi sağlamaya,
– Çocukların zeka gelişimine,

İyi geldiği bilinmektedir.

Dut pekmezin 100 gramının sağladığı enerji besin öğeleri yüzde 0.1 yağ, yüzde 70,6 karbonhidrat, yüzde 4 kalsiyum, yüzde 0.1 demir ve vitamin-A, Vitamin-B1, vitamin-B2 içeriyor. 100 gram pekmezin sağladığı kalori ise 293.

Sırasıyla pekmezde bulunan vitaminlerin ne işe yaradığına bir göz atalım.

Demir ve kalsiyum gibi bazı minerallerin emilimi ve kanda oksijeni taşıyan kırmızı kan hücrelerinin ve çeşitli enzimlerin üretimi için gereklidir. Ayrıca, bağışıklık sistemini de güçlendirir.

Günlük ihtiyaç 8 – 10 mg kadardır. Bu miktar gebelik, emzirme ve adet dönemlerindeki kadınlarda biraz daha fazladır.

Yararları : Hemoglobin yapımı, metabolizmanın uyarılmasına yarıyan enzimlerin yapılmasını sağlar.

Eksikliği : Kansızlık, oksijen kullanımında yetersizlik.

A Vitamini :

A vitamini, göz problemlerini ve körlüğü önler. Bağışıklık sistemini güçlendirerek cilt sorunlarını önler.Ayrıca sindirim sisteminde oluşan ülserleri tedavi eder; soğuk algınlığına ve böbreklerde, mesanede, akciğerlerde ve mukus zarlarında enfeksiyonlara karşı vücudu korur.

A vitamini dokuların bakım ve onarımı, yeni hücrelerin gelişmesi, kemiklerin ve dişlerin oluşumu için de önemlidir. Antioksidan olarak faaliyet yaparak hücreleri kansere ve diğer hastalıklara karşı korur, yaşlanma sürecini yavaşlatır, yağ depolanmasına yardımcı olur. A vitamininin vücut açısından diğer bir önemi, proteinlerin A vitamini olmadan kullanılamamasıdır.

A vitamini eksikliği çok sık görülmemekle birlikte, eksikliğinde derinin pullanması, akne gibi cilt sorunları, iskelet gelişiminin duraklamasını içeren büyüme eksikliği, kornea ile ilgili sorunlar ve körlük görülebilir. Ayrıca A vitamini eksikliğinde bağışıklık sistemi ve vücut direnci azaldığından, vücut enfeksiyona daha açık hale gelir ve daha kolay hastalanır.

B1 Vitamini :

Vitamin B1, diğer B grubu vitaminlerle birlikte vücudun, özellikle beynin, enerji üretiminimde gerekli bir vitamindir. Bu vitamin öncelikle doku sertleşmesi, sinirsel hastalıklar önlenmesinde kullanılır ve yaşlı insanların zihinsel fonksiyonların sürdürebilmesine yardımcı olur. Merkezi sinir sistemi sağlığını korumakta önemli bir rol oynar. B1 vitamini kan hücrelerinin oluşumu ve sağlıklı bir dolaşım sistemi için gerekli olan hidroklorik asidin üretiminde rol oynar. Ayrıca karbonhidratlardan enerji üretiminde, kalp ve sindirim sistemi kaslarının tonusunun korunmasında anahtar rolü vardır.

B2 Vitamini :

Vücudumuzdaki karbonhidrat protein ve yağların kullanılmasını kolaylaştıran B2 vitamininin diğer özellikleri de şöyledir;

B2 vitamin antioksidan etkiye sahiptir.antioksidan

Kırmızı kan hücrelerinin oluşumu için gereklidir.

Kataraktı önleyicidir.

B 2 vitamin saç ve cilt sağlığı için faydalıdır.

B2 vitaminininin yeterli düzeyde olmaması bağışıklık sistemindeki T hücelerinin sayısında düşüklüğe sebep olabilir.

B vitaminlerinin eksikliği kanser riskini artırır.

Arananlar:

  • Siyah Ceviz mail