Adaçayı Sirkesi

Adaçayı Sirkesi Neye iyi gelir?
Adaçayı Sirkesinin yararları, Adaçayı Sirkesi Nasıl Yapılır, Adaçayı Sirkesinin Yapılışı, Evde Adaçayı Sirkesi Yapımı, Adaçayı sirkesi kullanımı nasıldır?

Sirke, herkes tarafından bilindiği gibi çok değerli ve çok ucuz bir tedavi aracı. Salatalarda ya da yemeklerde bolca kullanılan sirke, aynı zamanda vücut direncini artırarak türlü hastalık için yarar sağlayan mucize bir sıvı. Sirkenin pek çok türü mevcut.

Bu makale içeriğinde okuyuculara Adaçayı sirkesi nasıl yapılır ve Adaçayı sirkesinin yararları nelerdir konuları işlenecektir.

Adaçayı sirkesi nasıl hazırlanır?

Ada Çayı Sirkesi ve Faydaları
Ada Çayı Sirkesi ve Faydaları

Adaçayı sirkesinin yapımı çok pratik olup evde kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu mucize iksir için gereken malzemeler şunlardır:
Gerekli Malzemeler ;
1) 150 gram adaçayı
2) 1 litre elma sirkesi.
Tarifi : Geniş ağızlı bir şişe bulun. Adaçaylarını sirkenin içine boşaltıp, 1 ay süreyle ağzı kapalı olarak, güneş alan bir yerde bekletin. Arasıra çalkalamanız gerekmektedir. 1 ay sonra içindekileri süzüp başka bir cam bir şişeye doldurun. Adaçayı sirkesi kullanıma hazırdır. Bu kadar basit bir tarifi var adaçayı sirkesi üretiminin.
Adaçayı sirkesinin Faydaları nelerdir?

Adaçayı sirkesi, diyabete, hormonal problemlere, yorgunluğa, aşırı terlemeye, mide ağrılarına, depresyona ve sıcak basmasına iyi gelir. Özellikle menapoz dönemindeki kadınların ateş basması problemine iyi gelen bu ilaç son derece doğal olup, hiçbir zararı yoktur.
Adaçayı Sirkesi nasıl kullanılır ve içilir mi yoksa sürülür mü?
Kullanımı dahili yani içilerek kullanmak değildir. İçilmez, sadece sürülür. Hasta kişilerde masaj yapmak sureti ile dışarıdan (harici) uygulanarak kullanılır. Adaçayı sirkesi özellikle, yatalak hastalara uzunca bir süre masaj yapılırak kullanılırsa rahatlatıcı ve canlandırıcı etkiler yaratır.

Adaçayı

 Adaçayı Neye iyi gelir?

Adaçayı salvia officinalis 150x150 Adaçayı

Tıp dilindeki karşılığı salvia officinalis olan adaçayı, ballıbabagillerden olup, özellikle Akdeniz bölgesinde yetişen ıtırlı bir bitkidir.

Menekşeye benzeyen çiçekleri genellikle yaz ayları olan haziran, temmuz aylarında açar. Adaçayı bitkisinin yaprakları uzun, kenarları tırtıllı, beyazımsı yeşil renktedir. Aroma yönünden hafif kafuru kokusu vardır.

Nasıl kullanılır?

Çiçek açtığı zaman toplanıp, kurutulur. Kuruduktan sonra çayı yapılarak demlenir.

Adaçayının Faydaları :

  • Mide ve bağırsak gazlarını giderir.
  • Mide bulantısını keser.
  • Hazım sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.
  • Boğaz, bademcik ve diş eti iltihaplarını giderir.
  • Göğsü yumuşatır.
  • Astımdaki sıkıntıları geçirir.
  • İdrar ve ter söktürür.
  • Banyo suyuna katılıp yıkanılırsa; vücuda zindelik verir.

Aşırı tüketmenin zararı var mıdır?

Adaçayı günde 3 kahve fincanından fazla içilmemelidir.

 

Adaçayı (salvia officinalis)

Adaçayı (salvia officinalis) : Ballıbabagillerden; özellikle Akdeniz bölgesinde yetişen ıtırlı bir bitkidir. Menekşeye benzeyen çiçekleri haziran, temmuz aylarında açar. Yaprakları uzun, kenarları tırtıllı, beyazımsı yeşil renktedir. Hafif kafuru kokusu vardır. Çiçek açtığı zaman toplanıp, kurutulur.

Faydası : Mide va bağırsak gazlarını giderir. Mide bulantısını keser. Hazım sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Boğaz, bademcik ve dişeti iltihaplarını giderir. Göğsü yumuşatır. Astımdaki sıkıntıları geçirir. İdrar ve ter söktürür. Banyo suyuna katılıp yıkanılırsa; zindelik verir. Günde, 3 kahve fincanından fazla içilmemelidir.

Doğal Antibiyotik Listesi

Şifalı bitkilerden oluşan doğal antibiyotikler listesi :

Grip ve soğuk algınlığı rahatsızlıklarının sıklıkla ortaya çıktığı mevsimlerde ilaç ve antibiyotik almak yerine, tabiatın size sunduğu mucizelerden yararlanabilirsiniz.
Bazı bitkiler içerikdikleri hammaddeler itibari ile halk arasında doğal antibiyotikler olarak anılırlar.
Bu şifalı bitkiler vücudun direncini arttırarak ve dolayısıyla savunma mekanizmasını kuvvetlendirerek hastalıklara karşı vücudumuzda bir kalkan işlevi oluştururlar.

Sarımsak: Sarımsak doğal antibiyotikler listesinin en başında gelir. Yüzyıllardır ilaç olarak kullanılmaktadır. Sarımsağın içinde A,B,C vitaminlerini bulunur.
Sarımsağın içerdiği ettiği yağ olan ‘Oleum allicine’, 1944 senesinde J. Cavallit ve J. Bailey adlı iki bilimadamı tarafından keşfedilmiştir. Bu yağın 1 miligramı, 15 OE penisilinin aktivitesine eşit değerdedir.  Salgın hastalıklara karşı sarımsak bir koruma oluşturur. Enfeksiyonlara karşı vücudu savunur.

Soğan:Soğan da vücudun direncini arttırarak savunma mekanizmasını güçlendirir ve enfeksiyonlara karşı savunur. Soğuk algınlığı ve grip gibi bağışıklık sistemini zayıflatan hastalıklara iyi gelir.

Adaçayı: Adaçayının grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklarda koruyucu etkisi bilinen bir gerçektir. Adaçayı vücudu zinde tutar, güçlendirir. Bademcik iltihabı, öksürük sempomlarına iyi gelir. Fakat sürekli ve fazla kullanımından kaçınılmalıdır. Hamilelerin kullanmasında sakıncalalar olduğu söylenmektedir. (düşük yapma tehlikesi nedeniyle).

Zencefil:Basit gribal enfeksiyonlardan kanser tedavilerine kadar pek çok alanlarda kullanılan zencefil de doğal bir antibiyotik olarak kabul edilmektedir. Öksürüğe iyi gelir, balgam söktürür.

Ekinezya: Ekinezya çayı tam bir kış çayıdır. Soğuk havalarda içilen ekinezya çayı soğuk algınlığı ve grip gibi hatalıklara iyi gelir.

Kekik ve Nane : Hem tazesi hem kurusu baharat olarak kullanılan kekik ve nane de tabii ecza dolaplarının vazgeçilmezlerindendir. Soğuk algınlığı gibi hastalıklarda içinlen kekik çayı ya da nane-limon ikilisi soğuk algınlığına birebirdir (Nane ve kekiğin faydaları). Ancak kullanılırken doğru kullanılmalıdır. Kekik kaynatılmaz, sıcak su kekiğin üzerine dökülür ve 5-10 dk bekletildikten sonra içilir. Önemli not: Kekik hamilelikte kullanılmamalıdır.

Arananlar:

  • antibiyotikler mail