Ben Nedir ve Nasıl Alınır

Benler kimi insanlarda doğuştan kimi insanlarda ise sonradan oluşabiliyor. Sonradan ouşan benlerin en büyük tetikçilerinden biri zararlı güneş ışınları olarak biliniyor. Benlerin kimileri zararsız iken kimileri ise kanser belirtisi olarak karşımıza çıkabiliyorlar. Benler görünüşlerine göre de ayrılıyorlar, bazı benler deri hizzasında siyah ya da kahverengi olarak görünürken bazıları ise deri de bir çıkıklık olarak görülebiliyorlar, bunlara halk arasında ‘et beni‘ denilmektedir. Benlerin tıp dilindeki genel ismi ise “nevüs” dür.

Bazı benler zararsız olsalarda estetik açıdan kişilerde huzursuzluğa yol açtıkları için ben aldırmak sebebiyle uzamanlara başvuran çok sayıda kişi vardır. Bazı benler ise tıbbi gerekçelerle alınmaldırlar. Peki hangi benler operasyonla alınmalıdır ve benler nasıl alınıyor ?

Beş mm’den büyük olan benler, çevresi düzensiz, belirsiz, silik olan, bir tarafa akıyor izlenimi veren benler,
Birden fazla renk içerenler veya alacalı bir renge sahip olan benler, Üzerinde yara açılan benler, etrafı kızaran benler alınmalıdır.

Ayrıca zaman içerisinde değişiklik gösteren, şekil değişikliği, büyüklüğü değişen, renk değişikliği gösteren benler mutlaka takip edilmeli ve incelenmelidri.

Benler Nasıl Alınır ?

Ben çıkartma operasyonu lokal anestezi ile yapılır. Ben çevresi uyuşturulur ve ben bulunduğu yerden çıkartılır. Ben çıkartıldıktan sonra çıkartıldığı bölgeye küçük bir dikiş atılır. Son yıllarda dikişler estetik atıldığı için iz kalma riski zaman içinde daha az olur.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.