Acı Pelin Otu (Artemisia absinthium)

Farklı isimleri : Pelin Otu, büyük pelin, ak pelin
Özellikleri : Yol boylarında ve arazilerde kendiliğinden yetişen bu bitkinin boyu 1 metre yüksekliğe kadar ulaşır. Aşağı doğru sarkan salkımları vardır. Temmuz ve Eylül aylarında, yaprak ve çiçekli kısımları kesilerek demetlenir ve kurutulur. Sonrasında ince kıyılır ve havasız kaplarda saklanır. Toz haline getirilerek kullanılır.
Tavsiye edilen Hastalıklar :Yüksek ateşli enfeksiyon durumlarını iyileştirme açısında çok etkili bir bitkidir. Sindirim bozuklukları, safra kesesi rahatsızlıkları, mide ekşime ve yanmaları, gaz giderici, kan dolaşımını düzenleyici, zindelik verici özellikleri vardır. karaciğer tembelliğinde kullanılır. Önemli bir kansızlık ilacıdır. Hanımlarda adet halinin gecikmesini düzenler. Beyaz akıntıyı giderir. Ağrılı adete karşı kullanılır.
Kullanım Şekli : 5-10 gram acı pelin bir litre suda 20 dk demlendikten sonra süzülerek günde 2-3 çay bardağı içilir. İştah açmak için yemeklerden önce, sindirimi kolaylaştırmak içinde yemeklerden sonra 1 bardak acı pelin otu çayı içilir. Sıcak ve nane ile karıştır.
Yan Etkileri: Bitki aşırı dozlarda kullanıldığında bağımlılık yapabilir. Uzun süreli kullanımı tavsiye edilmez. Emziren anneler, sağlıklı kişiler, mide, bağırsak ve böbrek hastaları kesinlikle kullanmamalıdır.

pelinotu, acı pelin otu, ak pelin

pelinotu, acı pelin otu, ak pelin


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.